Επιλέγοντας μια τροφή για σκυλιά

Από Puppify Team 7 Ελάχιστη ανάγνωση
Προσπαθείτε να επιλέξετε τη σωστή τροφή για το σκύλο σας; Η σωστή διατροφή είναι μία από τις βασικότερες ανάγκες των σκύλων των σκύλων. Μια καλή διατροφή είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε τον σκύλο σας υγιή. Υπάρχουν χιλιάδες επιλογές τροφών για σκύλους, οπότε η επιλογή της σωστής τροφής για σκύλους μπορεί να είναι δύσκολη. Οι απόψεις σχετικά με τη διατροφή των σκύλων ποικίλλουν μεταξύ κτηνιάτρων, εκτροφέων, εκπαιδευτών και άλλων ιδιοκτητών σκύλων. Η ουσία είναι ότι ακόμη και οι ειδικοί δεν συμφωνούν πάντα για τον καλύτερο τύπο τροφής για σκύλους. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι δεν υπάρχει μόνο μία απάντηση. Τελικά, εσείς είστε αυτός που πρέπει να αποφασίσει ποια τροφή ταιριάζει καλύτερα στον σκύλο σας. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας πράγματα όπως ο τύπος της τροφής, η ποιότητα των συστατικών και το κόστος για να ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας. Κάντε άφθονη έρευνα, ώστε να μπορείτε να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με τη διατροφή του σκύλου σας.  καφέ τροφή σκύλου σε μπλε πλαστικό μπολ φωτογραφία

Υπάρχουν πολλές επιλογές για τροφές σκύλων, γεγονός που μπορεί να καταστήσει δύσκολη την επιλογή της σωστής τροφής για τον σκύλο σας. Είναι σημαντικό να παρέχετε σωστή διατροφή στο σκύλο σας, καθώς αποτελεί βασική ανάγκη και μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υγείας του.

Διαφορετικοί ειδικοί, όπως κτηνίατροι, εκτροφείς, εκπαιδευτές και άλλοι ιδιοκτήτες σκύλων, μπορεί να έχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με τον καλύτερο τύπο τροφής για σκύλους. Ωστόσο, εναπόκειται τελικά σε εσάς να αποφασίσετε ποια τροφή είναι η καλύτερη για τον σκύλο σας, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως ο τύπος της τροφής, η ποιότητα των συστατικών και το κόστος που ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας. Φροντίστε να κάνετε ενδελεχή έρευνα προκειμένου να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με τη διατροφή του σκύλου σας.

Ενημερωθείτε για τις διατροφικές επιλογές

Όταν πρόκειται για την επιλογή της σωστής τροφής για σκύλους, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε διαδικτυακές πηγές, καθώς δεν είναι όλες οι πληροφορίες αξιόπιστες. Είναι πάντα καλύτερο να συμβουλεύεστε τον κτηνίατρό σας ή έναν κτηνίατρο-διατροφολόγο εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη διατροφή του σκύλου σας.

Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες εμπορικών τροφών για σκύλους που πρέπει να εξετάσετε, μεταξύ των οποίων:

  • Ολιστικές/φυσικές εμπορικές δίαιτες
  • Κτηνιατρικές συνταγογραφούμενες δίαιτες
  • Premium τροφές σκύλων
  • Οικονομική/γενική τροφή για σκύλους
  • Μαγειρεμένες δίαιτες ολικής αλέσεως
  • Δίαιτες ακατέργαστης τροφής/BARF

Οι περισσότερες εμπορικές τροφές για σκύλους διατίθενται σε υγρή ή ξηρή μορφή, ενώ ορισμένες κυκλοφορούν και σε αφυδατωμένη μορφή που απαιτεί την προσθήκη νερού πριν από τη σίτιση. Σκεφτείτε ποια κατηγορία ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες του σκύλου σας και κάντε έρευνα για τις διάφορες εταιρείες τροφίμων προτού αποφασίσετε.

Λάβετε υπόψη ότι ορισμένοι άνθρωποι προτιμούν να αποφεύγουν τις τροφές σκύλων του εμπορίου και να φτιάχνουν τις δικές τους από το μηδέν, αλλά είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί και να διασφαλίζετε ότι η τροφή είναι πλήρης και ισορροπημένη. Οι ανακλήσεις τροφών σκύλων μπορεί να κάνουν μερικούς ανθρώπους να διστάζουν να ταΐζουν εμπορικές τροφές για σκύλους, ανεξάρτητα από την ποιότητα, αλλά είναι σημαντικό να εξετάσετε τη συνολική ποιότητα της τροφής.

Διαβάστε τις ετικέτες τροφίμων για σκύλους

Όταν επιλέγετε τροφή για σκύλους, είναι σημαντικό να διαβάζετε τις ετικέτες και να λαμβάνετε υπόψη τις πληροφορίες που παρέχονται από την Ένωση Αμερικανών Υπευθύνων Ελέγχου Τροφίμων (AAFCO). Τα πρότυπα αυτά αντικατοπτρίζονται στην ετικέτα της τροφής για σκύλους και μπορούν να σας δώσουν μια ιδέα για το περιεχόμενο της τροφής.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το γεγονός ότι μια τροφή πληροί τις απαιτήσεις της AAFCO δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι η καλύτερη επιλογή για τον σκύλο σας. Αντ’ αυτού, αναζητήστε εταιρείες τροφίμων που υπερβαίνουν τις οδηγίες της AAFCO και χρησιμοποιούν συστατικά υψηλής ποιότητας. Όταν διαβάζετε τις ετικέτες, προσπαθήστε να επιλέγετε τροφές με στοιχεία με βάση το κρέας που αναφέρονται ως τα δύο έως τρία πρώτα συστατικά και αποφύγετε εκείνες με υπερβολικά χημικά συντηρητικά και μεγάλες ποσότητες πληρωτικών ουσιών, όπως σιτάρι, καλαμπόκι και σόγια.

Ρωτήστε άλλους ανθρώπους σχετικά με την τροφή σκύλων

Αφού κάνετε την έρευνά σας και καταλήξετε σε μια γενική κατηγορία τροφίμων, ρωτήστε άλλους για τη γνώμη τους σχετικά με συγκεκριμένες μάρκες ή συνταγές. Ο κτηνίατρός σας είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε.

Μπορείτε επίσης να μιλήσετε με εκτροφείς σκύλων, εκπαιδευτές και κομμωτές για περισσότερες απόψεις. Το τοπικό κατάστημα προμηθειών κατοικίδιων ζώων μπορεί επίσης να σας βοηθήσει, ειδικά αν πρόκειται για ένα μικρότερο, ανεξάρτητο κατάστημα που διαθέτει δίαιτες κορυφαίας ποιότητας. Οι μορφωμένοι επαγγελματίες των κατοικίδιων ζώων μπορούν να σας δώσουν τις συστάσεις τους, αλλά να θυμάστε ότι δεν συμφωνούν όλοι οι ειδικοί όταν πρόκειται για τη διατροφή των σκύλων. Το ίδιο ισχύει και για τη συζήτηση με άλλους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων. Να είστε προετοιμασμένοι να λάβετε αντικρουόμενες συμβουλές και, στη συνέχεια, πάρτε αυτές τις πληροφορίες και να τις ψάξετε μόνοι σας.

Έχετε κατά νου ότι διαφορετικοί σκύλοι μπορεί να αντιδρούν διαφορετικά στην ίδια τροφή. Χρησιμοποιήστε τις πληροφορίες που θα αποκτήσετε για να περιορίσετε περαιτέρω τις επιλογές σας, αλλά να θυμάστε ότι οι απόψεις δεν είναι δεδομένα.

Ταΐζοντας το σκύλο σας

Πολλές εταιρείες τροφών για σκύλους προσφέρουν δείγματα ή εγγυήσεις επιστροφής χρημάτων, οπότε αφήστε τον σκύλο σας να δοκιμάσει την τροφή πριν οριστικοποιήσετε την απόφασή σας. Φέρτε στο σπίτι μερικές ποικιλίες για να δείτε ποια είναι η πιο εύγευστη.

Όταν καταλήξετε σε μια τροφή, αλλάξτε σταδιακά τη διατροφή του σκύλου σας, προσθέτοντας κάθε μέρα λίγη περισσότερη νέα τροφή στην παλιά τροφή για αρκετές ημέρες. Μόλις ο σκύλος σας τρώει αποκλειστικά τη νέα τροφή, μπορεί να περάσουν 3-4 εβδομάδες μέχρι να δείτε αλλαγές στη συνολική εμφάνιση και συμπεριφορά του σκύλου σας. Ωστόσο, εάν ο σκύλος σας εμφανίσει σημάδια ασθένειας, επισκεφθείτε τον κτηνίατρό σας. Μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε ξανά τη διατροφή, αν αυτή δεν συμφωνεί με το σκύλο σας με κάποιο τρόπο.

Η διατροφή του σκύλου σας με την πάροδο του χρόνου

Πολλοί ειδικοί συνιστούν την εναλλαγή της δίαιτας κάθε 2-6 μήνες, εάν ταΐζετε το σκυλί με τροφή του εμπορίου. Αυτό συνήθως σημαίνει αλλαγή σε μια νέα εταιρεία τροφίμων. Η προσφορά μιας ποικιλίας συνταγών εντός της εν λόγω εταιρείας μπορεί να ωφελήσει πολλούς σκύλους. Όταν ταΐζετε σπιτικές δίαιτες, θα πρέπει να προσφέρεται ποικιλία τροφών. Ωστόσο, είναι πάντα σημαντικό να χρησιμοποιείτε συνταγές για μια πλήρη και ισορροπημένη διατροφή για σκύλους.

Το να ταΐζετε συνεχώς την ίδια τροφή μπορεί να γίνει βαρετό για τον σκύλο σας. Πιστεύεται επίσης ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αλλεργίες και άλλες ασθένειες. Να θυμάστε ότι οι ανάγκες των μεμονωμένων σκύλων μπορεί να διαφέρουν. Όπως πάντα, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας σχετικά με τις καλύτερες επιλογές τροφής για το σκύλο σας.

Διαβάστε επίσης: Οι καλύτερες σκυλοτροφές για κουτάβια

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο