Στο Puppify, έχουμε ως αποστολή να σας παρέχουμε υψηλής ποιότητας πληροφορίες σχετικά με τους σκύλους και την ευημερία των σκύλων. Στο πλαίσιο αυτής της αποστολής, έχουμε δεσμευτεί να χρησιμοποιούμε τη Συνειδητή Γλώσσα.

Σε αυτή τη σελίδα, μοιραζόμαστε πώς ορίζουμε τη Συνειδητή Γλώσσα, γιατί έχει σημασία για εμάς, καθώς και πώς φαίνεται στην πράξη σε όλους τους πόρους μας για τη φροντίδα των σκύλων.

Τι είναι η Συνειδητή Γλώσσα;

Ορίζουμε τη Συνειδητή Γλώσσα ως τη σκόπιμη χρήση λέξεων και όρων για τη δημιουργία ενσυναισθητικού, περιεκτικού και μη στιγματιστικού περιεχομένου σχετικά με τους σκύλους. Είμαστε προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο μιλάμε για θέματα υγείας και συμπεριφοράς των σκύλων, ώστε να μην διαιωνίζουμε προκαταλήψεις που μπορεί να συμβάλλουν στην παραποίηση ή την κρίση ορισμένων φυλών.

Η Συνειδητή Γλώσσα δεν αφορά την πολιτική ορθότητα ή τον περιορισμό του τι μπορούν να λένε οι άνθρωποι σχετικά με τους σκύλους. Αντίθετα, πρόκειται για τη διεύρυνση της εκπροσώπησης και την εσκεμμένη χρήση των λέξεών μας, πάντα με στόχο να παρέχουμε στους ιδιοκτήτες σκύλων τις πληροφορίες που χρειάζονται για τη σωστή κατανόηση και φροντίδα των κατοικίδιων ζώων τους.

Γιατί δίνουμε προτεραιότητα στη συνειδητή γλώσσα στο Puppify

Είμαστε εδώ για να παρέχουμε στους ιδιοκτήτες σκύλων τις πληροφορίες που χρειάζονται για να κατανοούν και να φροντίζουν σωστά τα κατοικίδιά τους. Αναγνωρίζουμε ότι οι λέξεις που χρησιμοποιούμε σχετικά με τους σκύλους και τη συμπεριφορά τους έχουν αντίκτυπο. Η χρήση ενσυναισθητικής γλώσσας διασφαλίζει ότι είμαστε περιεκτικοί και συμπονετικοί όταν μιλάμε για όλες τις φυλές.

Αν δεν επιλέγουμε τις λέξεις μας σκόπιμα, κινδυνεύουμε να παραποιήσουμε ορισμένες φυλές, να στιγματίσουμε συμπεριφορές και να διαιωνίσουμε επιβλαβή στερεότυπα. Ως αποτέλεσμα, χρησιμοποιούμε τη Συνειδητή Γλώσσα για να διασφαλίσουμε ότι το περιεχόμενό μας αντικατοπτρίζει την πιο κατάλληλη ορολογία και διαμόρφωση όταν συζητάμε θέματα για σκύλους.

Οι αναγνώστες μας νοιάζονται βαθιά για τους σκύλους τους και αναζητούν πόρους που θα τους βοηθήσουν στο ταξίδι τους ως γονείς κατοικίδιων ζώων. Θέλουμε να είμαστε δίπλα τους σε κάθε βήμα, ανεξάρτητα από τη φυλή ή το υπόβαθρο. Και ελπίζουμε ότι δείχνοντας στον κόσμο πώς μιλάμε με περίσκεψη για τους σκύλους, μπορούμε να ενωθούμε ενάντια στα στερεότυπα των φυλών, τις διακρίσεις και άλλες επιβλαβείς αφηγήσεις.

Η βαθιά κατανόηση της ιστορίας των φυλών και της συμπεριφοράς των σκύλων και η σκόπιμη χρήση των λέξεων, της διατύπωσης και της διαμόρφωσης διασφαλίζει ότι το περιεχόμενό μας ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των ιδιοκτητών σκύλων.

Όταν είμαστε σε θέση να μιλάμε άμεσα για τις εμπειρίες που ζούμε με τους σκύλους, είμαστε σε θέση να είμαστε σχετικοί, ενσυναισθητικοί και περιεκτικοί, και όλα αυτά μας επιτρέπουν να παρέχουμε πιο προσαρμοσμένες πληροφορίες για να χτίσουμε πιο ευτυχισμένες ζωές τόσο για τα κατοικίδια ζώα όσο και για τους ανθρώπους τους.

Πώς μοιάζει η συνειδητή γλώσσα στην πράξη

Εδώ στο Puppify, όταν μιλάμε για σκύλους, χρησιμοποιούμε τη Γλώσσα με γνώμονα τη φυλή, τη Γλώσσα με γνώμονα τη συμπεριφορά και τη Γλώσσα με γνώμονα την ενσυναίσθηση. Χρησιμοποιούμε τη Γλώσσα Πρώτα η Φυλή ως πρότυπο, αλλά αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε ότι ορισμένες κοινότητες μπορεί να προτιμούν τη Γλώσσα Πρώτα η Συμπεριφορά σε ορισμένα πλαίσια.

Επιπλέον, πιστεύουμε ότι η Γλώσσα με γνώμονα την Εμπάθεια υπερβαίνει τη Γλώσσα με γνώμονα τη Φυλή ή τη Συμπεριφορά και περιλαμβάνει τη διατύπωση και τη διαμόρφωση των θεμάτων για τους σκύλους με τρόπο που προάγει την ενσυναίσθηση, αποφεύγει το στίγμα και δεν προάγει την προκατάληψη.

Γλώσσα με γνώμονα τη φυλή

Η γλώσσα με προτεραιότητα στη φυλή προσδιορίζει τη φυλή πριν από τη συμπεριφορά, αναγνωρίζοντας ότι η γενετική και το ιστορικό της φυλής παίζουν ρόλο στη συμπεριφορά των σκύλων. Η φυλή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ποιος είναι ο σκύλος.

Για παράδειγμα:

Τα πίτμπουλ μπορεί να είναι επιθετικά σκυλιά.

Χρησιμοποιώντας τη γλώσσα της φυλής πρώτα, θα λέγαμε:

Τα αμερικανικά τεριέ πίτμπουλ έχουν γενετική προδιάθεση για επιθετικότητα των σκύλων. Η σωστή εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση από μικρή ηλικία μπορεί να περιορίσει τις αρνητικές συμπεριφορές.

Γλώσσα με βάση τη συμπεριφορά

Χρησιμοποιούμε επίσης τη γλώσσα με γνώμονα τη συμπεριφορά (Behavior-first Language), η οποία εστιάζει στη δράση και όχι στη φυλή. Αυτή η γλώσσα αναγνωρίζει ότι κάθε σκύλος είναι ικανός για προβληματικές συμπεριφορές αν δεν εκπαιδευτεί σωστά. Χρησιμοποιούμε τη γλώσσα Behavior-first όταν το πλαίσιο απαιτεί να δοθεί έμφαση στη συμπεριφορά και όχι στη φυλή.

Για παράδειγμα:

Τα επιθετικά σκυλιά δεν πρέπει να βρίσκονται κοντά σε παιδιά.

Χρησιμοποιώντας τη Γλώσσα της Συμπεριφοράς, θα λέγαμε:

Οι σκύλοι που παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά δεν πρέπει να βρίσκονται κοντά σε παιδιά χωρίς κατάλληλη επίβλεψη και εκπαίδευση.

Γλώσσα με γνώμονα την ενσυναίσθηση

Παράλληλα με τη Γλώσσα με γνώμονα τη Φυλή και τη Γλώσσα με γνώμονα τη Συμπεριφορά, χρησιμοποιούμε τη Γλώσσα με γνώμονα την Ενσυναίσθηση, η οποία προάγει την ενσυναίσθηση, αποφεύγει το στίγμα και δεν προάγει την προκατάληψη.

Για παράδειγμα:

Τα πίτμπουλ είναι επικίνδυνα και απρόβλεπτα.

Χρησιμοποιώντας τη Γλώσσα με γνώμονα την Ενσυναίσθηση, θα λέγαμε:

Όπως κάθε ράτσα, τα τεριέ πιτ μπουλ απαιτούν ειδική εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση. Όταν φροντίζονται σωστά, μπορούν να γίνουν θαυμάσια οικογενειακά κατοικίδια.

Τελευταία λόγια για τη συνειδητή γλώσσα

Οι αναγνώστες μας νοιάζονται βαθιά για τα σκυλιά τους και αναζητούν πόρους που θα τους βοηθήσουν στο ταξίδι τους ως γονείς κατοικίδιων ζώων. Θέλουμε να είμαστε δίπλα τους σε κάθε βήμα, ανεξάρτητα από τη φυλή ή το υπόβαθρο.

Η Συνειδητή Γλώσσα έχει ως στόχο την επέκταση της εκπροσώπησης και το να είμαστε σκόπιμοι με τις λέξεις μας όταν μιλάμε για σκυλίσια θέματα, πάντα με στόχο να παρέχουμε στους ιδιοκτήτες σκύλων τις πληροφορίες που χρειάζονται για να κατανοήσουν σωστά και να φροντίσουν τα κατοικίδιά τους.

Τέλος, αναγνωρίζουμε ότι η Συνειδητή Γλώσσα εξελίσσεται συνεχώς, ειδικά στον χώρο των σκύλων, καθώς συνεχίζουμε να εμβαθύνουμε την κατανόηση της γενετικής των σκύλων, της συμπεριφοράς και των εμπειριών που έχουμε ζήσει με διαφορετικές φυλές. Δεσμευόμαστε να ακούμε ενεργά τις κοινότητές μας, τους αναγνώστες μας και τους ειδικούς σε θέματα κατοικίδιων ζώων για να ενημερώνουμε και να βελτιώνουμε συνεχώς τη χρήση της γλώσσας μας.

Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την προσέγγιση του Puppify για την ακεραιότητα του περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων των υψηλών προτύπων μας για την ακρίβεια και τη συντακτική ποιότητα στους πόρους μας για τη φροντίδα των σκύλων.