Πώς να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας να ζει με έναν άλλο σκύλο

Από Puppify Team 8 Ελάχιστη ανάγνωση

Εάν σκοπεύετε να προσθέσετε έναν δεύτερο σκύλο στο νοικοκυριό σας, είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλίσετε ότι η διαδικασία θα κυλήσει ομαλά και για τα δύο κατοικίδια. Αυτό μπορεί να απαιτήσει λίγη υπομονή, καθώς μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να νιώσουν άνετα ο ένας με τον άλλον οι δύο σκύλοι. Ωστόσο, με την κατάλληλη εκπαίδευση και τις συνεπείς προσδοκίες του ιδιοκτήτη τους, τα περισσότερα σκυλιά γενικά αποδέχονται και μάλιστα καλωσορίζουν έναν νέο σκύλο-σύντροφο.

Ξεκινήστε σε ουδέτερο έδαφος

Κατά την παρουσίαση του τρέχοντος σκύλου σας σε έναν νέο σκύλο, είναι σημαντικό να ξεκινήσετε από ουδέτερο έδαφος. Αυτό μπορεί να είναι ένα πάρκο ή μια άλλη τοποθεσία όπου κανένας από τους δύο σκύλους δεν έχει βρεθεί προηγουμένως. Είναι επίσης χρήσιμο να είναι παρών κάποιος άλλος για να σας βοηθήσει, αλλά μπορείτε να το κάνετε και μόνοι σας. Αφήστε τα σκυλιά να συναντηθούν μεταξύ τους μέσω ενός φράχτη ή άλλου εμποδίου, αν είναι δυνατόν, και αποφύγετε να τα έχετε με λουριά, καθώς αυτό μπορεί να αυξήσει το άγχος και την επιθετικότητα. Διατηρήστε τις αλληλεπιδράσεις ανάλαφρες και θετικές και προσέξτε για σημάδια έντασης ή υπερβολικά ενθουσιώδους συμπεριφοράς. Εάν τα σκυλιά παραμένουν ήρεμα, μπορείτε σταδιακά να τους επιτρέψετε να αλληλεπιδράσουν χωρίς το εμπόδιο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να τα διαχωρίζετε με το πρώτο σημάδι έντασης και να διασφαλίζετε ότι το παιχνίδι δεν γίνεται πολύ έντονο, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καυγάδες.

Κρατήστε τα σκυλιά χωριστά (στην αρχή)

Αρχικά, είναι σημαντικό να κρατάτε τα δύο σκυλιά χωριστά όσο βρίσκονται στο σπίτι σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την παροχή σε κάθε σκύλο ενός κλουβιού ή ενός ξεχωριστού δωματίου όπου δεν μπορούν να βλέπουν ο ένας τον άλλον. Είναι επίσης καλή ιδέα να ταΐζετε τα σκυλιά σε ξεχωριστούς χώρους και να δίνετε σε κάθε σκυλί ξεχωριστή προσοχή μακριά από το άλλο. Οι συνεδρίες εκπαίδευσης μπορεί να είναι ένας χρήσιμος τρόπος για την παροχή ατομικής προσοχής, και αυτές θα πρέπει να διεξάγονται συχνά. Καθώς τα σκυλιά εξοικειώνονται περισσότερο μεταξύ τους κατά τη διάρκεια των συναντήσεων σε ουδέτερη περιοχή, μπορείτε σταδιακά να τους επιτρέψετε να εκτίθενται περισσότερο μεταξύ τους στο σπίτι σας. Η χρήση παιδικών θυρών ή άλλων εμποδίων μπορεί να είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να γίνει αυτό, και είναι σημαντικό να επιβραβεύετε και τα δύο σκυλιά για την ήρεμη και χαλαρή συμπεριφορά τους γύρω από τον άλλο σκύλο.

Εποπτεύστε όλες τις αλληλεπιδράσεις

Μόλις τα δύο σκυλιά αλληλεπιδράσουν άνετα μεταξύ τους σε ουδέτερο έδαφος, είναι σημαντικό να συνεχίσετε να επιβλέπετε τις αλληλεπιδράσεις τους στο σπίτι σας. Δεν είναι ασυνήθιστο για τα σκυλιά να χρειάζονται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέχρι να μπορούν να εμπιστευτούν μόνα τους μαζί, οπότε να είστε προετοιμασμένοι να επιβλέπετε τις αλληλεπιδράσεις τους για τουλάχιστον μερικούς μήνες. Φροντίστε να παρατηρείτε τη γλώσσα του σώματος και τη χημεία των σκύλων και να είστε έτοιμοι να τους χωρίσετε αν χρειαστεί. Είναι επίσης σημαντικό να διατηρείτε μια ήρεμη και θετική συμπεριφορά και να παρέχετε πολλά παιχνίδια για να παίζουν τα σκυλιά, αν και αυτά θα πρέπει να αφαιρούνται αν γίνουν πηγή έντασης μεταξύ των σκύλων. Μπορεί τελικά να είναι δυνατό να ταΐζετε τα σκυλιά στο ίδιο δωμάτιο, εφόσον δεν δείχνουν επιθετικότητα για το φαγητό, κάτι που μπορεί να είναι σημάδι ότι δεν έχουν ακόμη αποδεχτεί πλήρως ο ένας τον άλλον.

Να είστε υπομονετικοί

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η σχέση μεταξύ δύο σκύλων μπορεί να ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό και μπορεί να χρειαστεί κάποιος χρόνος για να συνηθίσουν ο ένας τον άλλο. Μπορεί να γίνουν γρήγορα οι καλύτεροι φίλοι ή μπορεί να χρειαστούν πολλοί μήνες για να μάθουν απλώς να ζουν ειρηνικά ο ένας με τον άλλο. Δεν είναι ασυνήθιστο η διαδικασία να μοιάζει κάπως με την αντιπαλότητα των αδελφών, με σκαμπανεβάσματα στην πορεία. Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, είναι σημαντικό να είστε υπομονετικοί και να κάνετε ένα βήμα πίσω, αν χρειαστεί. Με το χρόνο και τη συνεπή εκπαίδευση και επίβλεψη, τα σκυλιά θα μάθουν τελικά να συνυπάρχουν και μπορεί ακόμη και να γίνουν στενοί σύντροφοι.

Προβλήματα και αποδεικτική συμπεριφορά

Εάν τα δύο σκυλιά δεν τα πάνε καλά μετά από μερικές εβδομάδες, μπορεί να είναι χρήσιμο να χρησιμοποιήσετε την αίσθηση της όσφρησης που είναι τόσο σημαντική για τα σκυλιά, προκειμένου να τα βοηθήσετε να εγκλιματιστούν μεταξύ τους. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να επιτρέψετε στο νέο σκύλο να εξερευνήσει όλα τα δωμάτια του σπιτιού σας, ενώ παράλληλα θα εισαχθεί στα όρια και τους κανόνες που έχετε θέσει. Αυτό θα δώσει στο νέο σκύλο την ευκαιρία να εξοικειωθεί με το χώρο και να αφήσει τη μυρωδιά του σε όλο το σπίτι. Στη συνέχεια, μπορείτε να αλλάξετε τα πράγματα επιτρέποντας στον τωρινό σκύλο να εξερευνήσει το σπίτι και να συνηθίσει τη μυρωδιά του νέου σκύλου. Αυτή η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί μερικές φορές μέχρι ο σημερινός σκύλος να είναι λιγότερο ευαίσθητος στη μυρωδιά του νέου σκύλου. Μόλις ο σημερινός σκύλος φαίνεται να αισθάνεται άνετα με τη μυρωδιά του νέου σκύλου, μπορείτε να προχωρήσετε σε πιο άμεσες αλληλεπιδράσεις σε μια ουδέτερη τοποθεσία.

Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, η εισαγωγή ενός δεύτερου σκύλου στο νοικοκυριό σας μπορεί να είναι μια ικανοποιητική εμπειρία και για τα δύο κατοικίδια, αλλά είναι σημαντικό να προχωρήσετε τη διαδικασία αργά και με υπομονή. Ξεκινήστε επιτρέποντας στα σκυλιά να γνωριστούν σε ουδέτερο έδαφος, όπου μπορούν να γνωριστούν μεταξύ τους χωρίς το πρόσθετο άγχος του οικείου περιβάλλοντος. Κρατήστε τα σκυλιά αρχικά χωριστά στο σπίτι σας, παρέχοντάς τους τα δικά τους κλουβιά ή δωμάτια και ταΐζοντάς τα σε ξεχωριστούς χώρους. Καθώς τα σκυλιά θα νιώθουν πιο άνετα μεταξύ τους, μπορείτε σταδιακά να τους επιτρέψετε να εκτεθούν περισσότερο μεταξύ τους στο σπίτι σας, συνεχίζοντας να επιβλέπετε τις αλληλεπιδράσεις τους και να τα χωρίζετε, αν χρειαστεί. Η αξιοποίηση της όσφρησης των σκύλων μπορεί επίσης να βοηθήσει στο να συνηθίσουν ο ένας τον άλλον. Με το χρόνο και τη συνεπή εκπαίδευση και επίβλεψη, τα δύο σκυλιά θα μάθουν να συνυπάρχουν ειρηνικά και μπορεί ακόμη και να γίνουν στενοί σύντροφοι.

Διαβάστε επίσης:

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο