Πώς να εκπαιδεύσετε το κουτάβι σας να πηγαίνει στο γιογιό

Από Puppify Team 5 Ελάχιστη ανάγνωση

Η εκπαίδευση του κουταβιού σας στη χρήση μαξιλαριών για το γιογιό, γνωστών και ως μαξιλαράκια κουταβιών ή μαξιλαράκια για το κατούρημα, είναι ένας τρόπος να του διδάξετε πού είναι σωστό να πηγαίνει στην τουαλέτα. Η συνέπεια είναι σημαντική σε αυτή τη διαδικασία εκπαίδευσης, η οποία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να εκπαιδεύσετε τελικά το κουτάβι σας να πηγαίνει έξω. Η εκπαίδευση ενός κουταβιού στο γιογιό μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά υπάρχουν διάφορα βοηθήματα διαθέσιμα για να το καθοδηγήσετε να πηγαίνει εκεί που θέλετε.

Επιλέγοντας ένα μαξιλάρι για γιογιό

Όταν επιλέγετε ένα πατάκι για γιογιό, λάβετε υπόψη παράγοντες όπως η απορροφητικότητα, η ευκολία καθαρισμού και το μέγεθος που είναι κατάλληλο για τις ανάγκες του συγκεκριμένου κουταβιού σας. Οι επιλογές περιλαμβάνουν εφημερίδες, χαρτοπετσέτες, υφασμάτινες πετσέτες, μαξιλαράκια για κατούρημα που αγοράζονται στο κατάστημα ή σταθμούς για κατούρημα σε χαλί εσωτερικού/εξωτερικού χώρου. Εισάγετε το κουτάβι σας στο επιλεγμένο πατάκι για γιογιό επιτρέποντάς του να το δει και να το μυρίσει και ενθαρρύνετέ το να περπατήσει πάνω του επαναλαμβάνοντας μια σταθερή εντολή, όπως “πήγαινε για γιογιό”. Αυτό βοηθά το κουτάβι να εξοικειωθεί με το μαξιλάρι και να το συνδέσει με την εντολή.

Προβλέπετε πότε το κουτάβι σας θα πάει στην τουαλέτα

Η πρόβλεψη του πότε το κουτάβι σας θα χρειαστεί να πάει για κατούρημα είναι μια σημαντική πτυχή της εκπαίδευσης. Αναζητήστε συμπεριφορές όπως το να πηγαίνει στην τουαλέτα μετά τον ύπνο, το φαγητό, το νερό ή το παιχνίδι ή το να μυρίζει γύρω του ως ένδειξη ότι πρέπει να πάει. Το κουτάβι σας μπορεί επίσης να χρειάζεται να πηγαίνει κάθε δύο με τρεις ώρες, οπότε μπορεί να είναι χρήσιμο να καθιερώσετε ένα πρόγραμμα για να το πηγαίνετε στην τουαλέτα σε τακτά χρονικά διαστήματα. Όταν το κουτάβι σας πηγαίνει στην τουαλέτα, φροντίστε να το επιβραβεύετε με επαίνους και λιχουδιές για να ενισχύσετε τη συμπεριφορά του. Αυτό μπορεί να έχει τη μορφή λεκτικού επαίνου, χαϊδεύματος ή μιας ειδικής λιχουδιάς που προορίζεται για την ώρα της τουαλέτας.

Να είστε συνεπείς

Για να βεβαιωθείτε ότι το κουτάβι σας θα μάθει να χρησιμοποιεί με συνέπεια το γιογιό, είναι σημαντικό να είστε συνεπείς στην εκπαιδευτική σας προσέγγιση. Κρατήστε το κουτάβι σας σε ένα τακτικό πρόγραμμα και χρησιμοποιήστε την ίδια φράση εντολής κάθε φορά. Κρατήστε το γιογιό στο ίδιο σημείο μέχρι το κουτάβι σας να αρχίσει να το χρησιμοποιεί ανεξάρτητα και στη συνέχεια μετακινήστε το σταδιακά πιο κοντά στην πόρτα ή έξω. Αποφύγετε να μπερδέψετε το κουτάβι σας ενθαρρύνοντάς το να μασάει, να παίζει ή να τρώει πάνω στο πατάκι. Εάν το κουτάβι σας έχει ατυχήματα όταν δεν κοιτάτε, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα κουδούνι στο κολάρο του για να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τη θέση του, βάλτε του ένα λουρί που μπορεί να σέρνει πίσω του ή χρησιμοποιήστε ένα κλουβί ή ένα κλουβί άσκησης για να κοιμάται. Εάν το κουτάβι σας ουρεί συχνά, συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο για να αποκλείσετε τυχόν προβλήματα υγείας.

Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, τα μαξιλαράκια για το γιογιό μπορούν να αποτελέσουν ένα χρήσιμο εργαλείο για να εκπαιδεύσετε το κουτάβι σας στο πού είναι σωστό να πηγαίνει στην τουαλέτα. Για να είναι επιτυχής αυτή η εκπαίδευση, είναι σημαντικό να είστε συνεπείς στην προσέγγισή σας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ενός τακτικού προγράμματος και μιας σταθερής φράσης εντολών, καθώς και της διατήρησης του ταπέτου για το γιογιό σε μια σταθερή θέση μέχρι το κουτάβι σας να μάθει να το χρησιμοποιεί ανεξάρτητα. Η πρόβλεψη της ανάγκης του κουταβιού σας να πάει για κατούρημα και η επιβράβευσή του με έπαινο και λιχουδιές όταν χρησιμοποιεί το χαλάκι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ενίσχυση της επιθυμητής συμπεριφοράς. Εάν το κουτάβι σας έχει ατυχήματα ή παρουσιάζει συχνή ούρηση, μπορεί να υπάρχουν υποκείμενα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν από τον κτηνίατρο. Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες και με υπομονή και συνέπεια, μπορείτε να βοηθήσετε το κουτάβι σας να μάθει να χρησιμοποιεί το χαλάκι τουαλέτας και τελικά να μεταβεί στη χρήση της εξωτερικής τουαλέτας.

Διαβάστε επίσης:

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο