Μίνι Πίντσερ: Χαρακτηριστικά Ράτσας, Εικόνες, & Πληροφορίες

Από Puppify Team 27 Ελάχιστη ανάγνωση

Η ράτσα σκύλων μίνι Πίντσερ εκτράφηκε αρχικά στη Γερμανία για να κυνηγάει ζωύφια, κυρίως αρουραίους, σε σπίτια και στάβλους. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αναπτύχθηκαν από την εκτροφή Ντόμπερμαν σε προοδευτικά μικρότερα μεγέθη, και πράγματι, μοιάζουν με τα Ντόμπερμαν. Ωστόσο, το Μιν Πιν είναι μια ξεχωριστή και πολύ παλαιότερη φυλή.

Παρόλο που πρόκειται για καθαρόαιμα σκυλιά, μπορεί να τα βρείτε στη φροντίδα καταφυγίων ή ομάδων διάσωσης. Θυμηθείτε να υιοθετήσετε! Μην ψωνίζετε αν θέλετε να φέρετε έναν σκύλο στο σπίτι.

Γνωστά ως “βασιλιάς των μικρών σκυλιών” για την επιβλητική τους εμφάνιση και την αυτοπεποίθησή τους, τα μίνι Πίντσερ είναι ατρόμητα, ενεργητικά και άγρυπνα σκυλιά συντροφιάς που απολαμβάνουν τη συντροφιά των οικογενειών τους. Μπορούν να προσαρμοστούν στη ζωή σε διαμέρισμα, αλλά λόγω της υψηλής τους ενέργειας, χρειάζονται άφθονη άσκηση. Αν μπορείτε να ανταποκριθείτε στις ανάγκες της ράτσας, θα έχετε ένα αγαπημένο μικρό μέλος της οικογένειας που θα σας κρατήσει δραστήριους και σε εγρήγορση!

Επίσης, δείτε όλα τα χαρακτηριστικά της ράτσας σκύλων Μίνι Πίντσερ παρακάτω!

Χαρακτηριστικά ράτσας:


Σημαντικά στατιστικά στοιχεία

Πληροφορίες για την ράτσα Mini Pinscher

“Τα Μίνι Πίνσερ κυριαρχούν” – αυτή είναι η στάση που θα ανακαλύψετε όταν γνωρίσετε το Μίνι Πίνσερ, ένα μικρό, κομψό σκυλί με τοξοειδή λαιμό και μυώδες σώμα. Με βάρος από 3,5 έως 5 κιλά, αυτή η ράτσα παιχνιδιών είναι ένα σκληρό σκυλάκι με πολύ χαρακτήρα.

Ενώ το Μίνι Πίντσερ μοιάζει με μια μικρότερη εκδοχή του Ντόμπερμαν, είναι μια εντελώς ξεχωριστή ράτσα. Εικάζεται ότι τόσο το Μιν Πιν όσο και το Ντόμπερμαν κατάγονται από το Γερμανικό Πίντσερ, αλλά ότι οι άλλοι πρόγονοι του Ντόμπερμαν ήταν σκύλοι όπως το Ροτβάιλερ, ενώ του Μιν Πιν ήταν τα Ντάτσχουντ και τα Ιταλικά κυνηγόσκυλα.

Μια άλλη παρανόηση είναι ότι το Μιν Πιν συγγενεύει με το Μάντσεστερ Τεριέ. Ενώ οι δύο αυτές φυλές μοιάζουν μεταξύ τους, δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ τους.

Η ράτσα αυτή, που εκτράφηκε αρχικά για να κυνηγάει αρουραίους, ονομάζεται Zwergpinscher στη Γερμανία, τη χώρα καταγωγής του. Στα γερμανικά, το pinscher αναφέρεται σε σκύλους που εκτρέφονταν ως φύλακες ή για να κυνηγούν παράσιτα, και το zwerg σημαίνει “νάνος” ή ” μικροκαμωμένος”.

Παρόλο που είναι μια μάλλον λεπτεπίλεπτη ράτσα μικρών σκύλων, το Mini Pinscher είναι ένα στιβαρό σκυλί με δυναμική προσωπικότητα. Αν του δοθεί η ευκαιρία, αυτός ο βασιλιάς των μικρών σκύλων θα κυβερνήσει εσάς και το νοικοκυριό σας. Αν σκέφτεστε να αποκτήσετε ένα, θα πρέπει να είστε πρόθυμοι και ικανοί να είστε ένας ισχυρός αλλά και ευγενικός αρχηγός αγέλης. Η εκπαίδευση και η κοινωνικοποίηση είναι απαραίτητες. Είναι ασφαλές να πούμε ότι το Μιν Πιν είναι ο δικός του σκύλος, τόσο στην αναπαραγωγή όσο και στη συμπεριφορά.

Το Μιν Πιν είναι επίσης ένας σκύλος με κομψή εμφάνιση. Ο κυρτός λαιμός του και το μυώδες σώμα του του προσδίδουν έναν αέρα αυτοπεποίθησης. Το λείο, εύκολο στη φροντίδα τρίχωμά του σε κόκκινο, μαύρο και σκούρο ή σοκολατί και σκουριασμένου χρώματος που λάμπει. Τα αυτιά του Min Pin συχνά κόβονται, αλλά μπορούν να παραμείνουν φυσικά- η ουρά συνήθως κουρεύεται. Είναι γνωστό για το ψηλό βηματισμό του.

Το μικροσκοπικό Min Pin είναι μια δέσμη ενέργειας, γεμάτη ζωντάνια. Είναι εξαιρετικά περίεργο και τείνει να ερευνά -και ενδεχομένως να τρώει- τα πάντα. Πρέπει να παρακολουθείται στενά, ώστε να μην μπλέξει σε κάτι που δεν θα έπρεπε. Είναι επιδέξιος καλλιτέχνης αποδράσεων και δεν πρέπει ποτέ να βρίσκεται έξω χωρίς λουρί – στην πραγματικότητα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν θα πετάγεται έξω κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα.

Για αυτούς τους λόγους, το Μιν Πιν δεν είναι ο σκύλος για όλους, ειδικά για τους ιδιοκτήτες σκύλων που το αποκτούν για πρώτη φορά. Η ενέργεια και η εξυπνάδα του μπορεί να πιάσει τον ιδιοκτήτη του απροετοίμαστο. Χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση και επίβλεψη, μπορεί γρήγορα να γίνει τύραννος στο σπίτι.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το γεμάτο αυτοπεποίθηση Μιν Πιν είναι ένα εξαιρετικό σκυλί για φύλαξη. Είναι καχύποπτος απέναντι στους ξένους και συνήθως είναι ατρόμητος όταν αντιμετωπίζει μια απειλή, είτε πραγματική είτε φανταστική.

Όσο σκληρό και δραστήριο κι αν είναι ένα Μιν Πιν, δεν είναι αρκετά μεγάλο ή ανθεκτικό για να αντέξει τους τυχαίους σκληρούς χειρισμούς που σχετίζονται με τα πολύ μικρά παιδιά. Είναι ένα εξαιρετικό κατοικίδιο για μεγαλύτερα παιδιά (ηλικίας 10 ετών και άνω) που γνωρίζουν πώς να συμπεριφέρονται σε ένα μικρό σκυλί με σεβασμό και φροντίδα.

Το μικρό μέγεθος του Μιν Πιν τον καθιστά ένα καλό κατοικίδιο για κατοίκους διαμερισμάτων. Αν κοινωνικοποιηθεί με άλλα σκυλιά από μικρή ηλικία, τα πάει καλά με άλλους σκύλους στο σπίτι, καθώς και με άλλα είδη κατοικίδιων ζώων.

Λόγω της ενέργειάς του και της τάσης του να δραπετεύει, είναι σημαντικό να εγγράψετε το Μιν Πιν σας σε μαθήματα εκπαίδευσης. Μην εκπλαγείτε, ωστόσο, αν γίνει ο κλόουν της τάξης. Λατρεύει την προσοχή και μπορεί να φερθεί περίεργα για να αποσπάσει μια ανταπόκριση. Η εκπαίδευση πρέπει να είναι επίμονη, θετική και ήπια.

Εάν έχετε καλή αίσθηση του χιούμορ, εκτιμάτε ένα σκύλο με κομψή εμφάνιση και συμπεριφορά και είστε πρόθυμοι να γίνετε ο “άλφα” σκύλος στο νοικοκυριό σας, το Μίνι Πίντσερ μπορεί να είναι ο σκύλος για εσάς.

Σημαντικότερα χαρακτηριστικά

  • Τα Πίντσερ μινιατούρα είναι ανθεκτικά σκυλάκια, αλλά μπορούν εύκολα να τραυματιστούν από άγριο παιχνίδι. Εξαιτίας αυτού, ταιριάζουν καλύτερα ως κατοικίδια για μεγαλύτερα παιδιά που έχουν μάθει πώς να φροντίζουν σωστά έναν σκύλο.
  • Το Μίνι Πίντσερ είναι ευαίσθητο στο κρύο. Φροντίστε να του βάζετε ένα πουλόβερ ή παλτό όταν το βγάζετε έξω με πολύ κρύο καιρό.
  • Επειδή αρχικά εκτρέφονταν για να κυνηγούν ζωύφια, τα Μιν Πιν μπορεί να επιτεθούν σε μικρά αντικείμενα (όπως π.χ. καπάκια μπουκαλιών), τα οποία μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο πνιγμού. Μπορεί επίσης να ορμήσει πίσω από μικρά κατοικίδια που τα αντιλαμβάνεται ως θήραμα.
  • Τα Min Pins έχουν πολλή ενέργεια – πιθανώς περισσότερη από όση έχετε εσείς. Είναι επίσης πολύ περίεργα. Πρέπει να επιβλέπετε συνεχώς το Μιν Πιν σας, και αν δεν μπορείτε, βάλτε το σε κλουβί.
  • Πρέπει να είστε πρόθυμοι να αναλάβετε τη θέση του “άλφα” στο νοικοκυριό σας. Αν δεν το κάνετε, το Μιν Πιν θα αναλάβει ευχαρίστως το ρόλο αυτό.
  • Για να αποκτήσετε έναν υγιή σκύλο, μην αγοράζετε ποτέ κουτάβι από ανεύθυνο εκτροφέα, εκτροφείο κουταβιών ή κατάστημα κατοικίδιων ζώων. Αναζητήστε έναν αξιόπιστο εκτροφέα που ελέγχει τους σκύλους αναπαραγωγής του για να βεβαιωθεί ότι δεν έχουν γενετικές ασθένειες που μπορεί να περάσουν στα κουτάβια και ότι έχουν υγιή ιδιοσυγκρασία.

Ιστορία

Το Μίνι Πίντσερ θεωρείται ότι είναι μια παλιά φυλή, αλλά η τεκμηρίωση μπορεί να το εντοπίσει αξιόπιστα μόνο μερικές εκατοντάδες χρόνια πίσω. Αναπτύχθηκε στη Γερμανία για να σκοτώνει αρουραίους σε σπίτια και στάβλους.

Εκεί ονομάστηκε αρχικά Reh Pinscher λόγω της υποτιθέμενης ομοιότητάς του με το reh, ή μικρό ελάφι, που κατοικούσε στα δάση της Γερμανίας. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το Μίνι Πίντσερ αναπτύχθηκε ως μίνι Ντόμπερμαν, αλλά αν και μοιάζει, είναι μια ξεχωριστή και πολύ παλαιότερη ράτσα.

Η ανάπτυξη του Μίνι Πίντσερ ξεκίνησε το 1895, όταν Γερμανοί εκτροφείς δημιούργησαν την Pinscher Klub, η οποία αργότερα μετονομάστηκε σε Pinscher-Schnauzer Klub. Τότε ήταν που γράφτηκε το πρώτο πρότυπο φυλής. Τα Μίνι Πίντσερ παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην έκθεση σκύλων της Στουτγάρδης στη Γερμανία το 1900, οπότε και ήταν σχεδόν άγνωστα εκτός της πατρίδας τους.

Από το 1905 μέχρι τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, το Μίνι Πίντσερ αυξήθηκε ραγδαία σε δημοτικότητα στη Γερμανία. Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι εκτροφείς στη Γερμανία αλλά και στις σκανδιναβικές χώρες εργάστηκαν για τη βελτίωση της ράτσας. Γύρω στο 1919, τα πρώτα Μίνι Πίντσερ εισήχθησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην αρχή μόνο λίγα παρουσιάστηκαν σε εκθέσεις σκύλων του American Kennel Club. Αλλά το 1929, δημιουργήθηκε η Λέσχη Μiniature Pinscher της Αμερικής, Inc.

Επίσης, το 1929, το AKC αναγνώρισε τη φυλή. Εκείνη την εποχή τα Μίνι Πίντσερ παρουσιάζονταν στην ομάδα των Τεριέ. Το 1930, επαναταξινομήθηκαν ως μικρά σκυλιά και ονομάστηκαν Πίντσερ (Μινιατούρα). Το 1972 μετονομάστηκαν σε Μίνι Πίντσερ.

Μέγεθος

Τα αρσενικά και τα θηλυκά έχουν ύψος 25 έως 30 εκατοστά και ζυγίζουν 3,5 έως 5 κιλά.

Προσωπικότητα

Υπάρχει καλός λόγος που το Min Pin αποκαλείται ο βασιλιάς των μικρών σκύλων. Έχει μια ζωηρή, γεμάτη αυτοπεποίθηση προσωπικότητα που ενθουσιάζει αλλά και εξοργίζει τους ιδιοκτήτες του. Είναι ατρόμητος, έντονα περίεργος και πάντα έτοιμος για δράση. Έχει ασταμάτητη ενέργεια και είναι έξυπνο και ζωηρό. Είναι ένα εξαιρετικό σκύλος φύλαξης.

Το Μιν Πιν θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ντετέκτιβ. Θέλει να ερευνά τα πάντα και, αν δεν τον παρακολουθείτε στενά, θα μπλέξει σε μπελάδες. Η συμβίωση με ένα Μιν Πιν μοιάζει με τη συμβίωση με ένα μικρό παιδί που χρειάζεται συνεχή επίβλεψη. Όταν δεν το επιβλέπετε, θα πρέπει να είναι καλά φυλαγμένο σε ένα κλουβί. Προφανώς, η εκπαίδευση σε κλουβί συνιστάται ιδιαίτερα.

Μην ξεχνάτε την τάση του Μιν Πιν να δραπετεύει. Θα βρει αδύναμα σημεία στην περίφραξη ή θα τρέξει έξω από την μπροστινή πόρτα ενώ υπογράφετε για ένα δέμα. Πρέπει να είστε σε επιφυλακή για να κρατήσετε αυτή τη ράτσα ασφαλή.

Το Μιν Πιν δεν χαζεύει – είναι πολύ απασχολημένο για κάτι τέτοιο – αλλά είναι στοργικό και τρυφερό με την οικογένειά του. Λατρεύει να διασκεδάζει και συχνά κάνει τον κλόουν της τάξης για να τραβήξει την προσοχή που λαχταράει.

Η ιδιοσυγκρασία επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, όπως η κληρονομικότητα, η εκπαίδευση και η κοινωνικοποίηση. Τα κουτάβια με ωραία ιδιοσυγκρασία είναι περίεργα και παιχνιδιάρικα, πρόθυμα να πλησιάσουν τους ανθρώπους και να τα κρατήσουν αγκαλιά. Επιλέξτε το κουτάβι της μέσης γραμμής, όχι αυτό που χτυπάει τους συνομήλικους του ή αυτό που κρύβεται στη γωνία.

Γνωρίζετε πάντα τουλάχιστον έναν από τους γονείς – συνήθως η μητέρα είναι αυτή που είναι διαθέσιμη – για να βεβαιωθείτε ότι έχουν ωραία ιδιοσυγκρασία με την οποία νιώθετε άνετα. Η συνάντηση με τα αδέλφια ή άλλους συγγενείς των γονέων είναι επίσης χρήσιμη για να αξιολογήσετε πώς θα είναι ένα κουτάβι όταν μεγαλώσει.

Όπως κάθε σκύλος, το Μιν Πιν χρειάζεται πρώιμη κοινωνικοποίηση – έκθεση σε πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, εικόνες, ήχους και εμπειρίες – όταν είναι μικρό. Η κοινωνικοποίηση βοηθάει να διασφαλιστεί ότι το κουτάβι Min Pin θα μεγαλώσει και θα γίνει ένας ολοκληρωμένος σκύλος.

Η εγγραφή του σε μια τάξη νηπιαγωγείου κουταβιών είναι μια πολύ καλή αρχή. Το να προσκαλείτε τακτικά επισκέπτες και να τον πηγαίνετε σε πολυσύχναστα πάρκα, σε καταστήματα που επιτρέπουν σκύλους και σε χαλαρές βόλτες για να γνωρίσει τους γείτονες θα τον βοηθήσουν επίσης να βελτιώσει τις κοινωνικές του δεξιότητες.

Υγεία

Τα Min Pins είναι γενικά υγιή, αλλά όπως όλες οι φυλές, είναι επιρρεπή σε ορισμένες παθήσεις. Δεν παθαίνουν όλα τα Min Pins κάποια ή όλες αυτές τις ασθένειες, αλλά είναι σημαντικό να τις γνωρίζετε αν σκέφτεστε να επιλέξετε αυτή τη φυλή.

Αν αγοράζετε κουτάβι, βρείτε έναν καλό εκτροφέα που θα σας δείξει τα πιστοποιητικά υγείας και για τους δύο γονείς του κουταβιού σας. Τα πιστοποιητικά υγείας αποδεικνύουν ότι ένας σκύλος έχει ελεγχθεί για μια συγκεκριμένη πάθηση και έχει απαλλαγεί από αυτήν.

Προοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδούς (PRA): Πρόκειται για μια οικογένεια οφθαλμικών παθήσεων που περιλαμβάνει τη σταδιακή επιδείνωση του αμφιβληστροειδούς. Στην αρχή της νόσου, οι προσβεβλημένοι σκύλοι τυφλώνονται τη νύχτα- χάνουν την όρασή τους κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς η νόσος εξελίσσεται. Πολλοί προσβεβλημένοι σκύλοι προσαρμόζονται καλά στην περιορισμένη ή χαμένη όρασή τους, εφόσον το περιβάλλον τους παραμένει το ίδιο.

Νόσος Legg-Calve-Perthes: Αυτή η ασθένεια αφορά την άρθρωση του ισχίου και πολλές φυλές μικρών σκύών είναι επιρρεπείς. Εάν το Μίνι Πίντσερ σας πάσχει από Legg-Perthes, η παροχή αίματος στην κεφαλή του μηριαίου οστού (το μεγάλο οστό του πίσω ποδιού) μειώνεται και η κεφαλή του μηριαίου οστού που συνδέεται με τη λεκάνη αρχίζει να αποσυντίθεται. Τα πρώτα συμπτώματα, χωλότητα και ατροφία των μυών του ποδιού, εμφανίζονται συνήθως όταν τα κουτάβια είναι τεσσάρων έως έξι μηνών. Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να διορθώσει την κατάσταση, με αποτέλεσμα συνήθως ένα κουτάβι να μην πονάει.

Επιληψία: Πρόκειται για μια νευρολογική πάθηση που συχνά, αλλά όχι πάντα, κληρονομείται. Μπορεί να προκαλέσει ήπιες ή σοβαρές επιληπτικές κρίσεις που μπορεί να εκδηλωθούν με ασυνήθιστη συμπεριφορά (όπως να τρέχει μανιωδώς σαν να τον κυνηγούν, να παραπαίει ή να κρύβεται) ή ακόμη και με πτώση, άκαμπτα άκρα και απώλεια των αισθήσεων. Οι επιληπτικές κρίσεις είναι τρομακτικό να τις παρακολουθεί κανείς, αλλά η μακροπρόθεσμη πρόγνωση για τους σκύλους με ιδιοπαθή επιληψία είναι γενικά πολύ καλή. Είναι σημαντικό να πάτε το σκύλο σας στον κτηνίατρο για σωστή διάγνωση (ειδικά επειδή οι επιληπτικές κρίσεις μπορεί να έχουν και άλλες αιτίες) και θεραπεία.

Υποθυρεοειδισμός: Ο υποθυρεοειδισμός είναι μια διαταραχή του θυρεοειδούς αδένα. Θεωρείται ότι ευθύνεται για παθήσεις όπως η επιληψία, η αλωπεκία (τριχόπτωση), η παχυσαρκία, ο λήθαργος, η υπερμελάγχρωση, το πυόδερμα και άλλες δερματικές παθήσεις. Αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή και δίαιτα.

Εξάρθρωση επιγονατίδας: Γνωστή και ως ολίσθηση του οστού, είναι ένα συχνό πρόβλημα σε μικρούς σκύλους. Εξάρθρωση σημαίνει εξάρθρωση ενός ανατομικού τμήματος (όπως ένα οστό σε μια άρθρωση). Το εξάρθρημα της επιγονατίδας είναι όταν η άρθρωση του γόνατος (συχνά ενός οπίσθιου ποδιού) ολισθαίνει μέσα και έξω από τη θέση της, προκαλώντας πόνο. Αυτό μπορεί να είναι παραλυτικό, αν και πολλοί σκύλοι ζουν σχετικά φυσιολογική ζωή με αυτή την κατάσταση.

Φροντίδα

Είναι απολύτως απαραίτητο να δημιουργηθούν δικλείδες ασφαλείας για την προστασία του περίεργου Min Pin. Θα πρέπει να “ασφαλίσετε” το σπίτι όπως θα κάνατε και για ένα μωρό που μπουσουλάει ή ένα μικρό παιδί.

Βεβαιωθείτε ότι όλα τα μικροαντικείμενα (κλειδιά, κέρματα, παιδικά παιχνίδια κ.ο.κ.) μένουν μακριά από την πρόσβαση του. Τα φάρμακα μπορεί να είναι ένα σοβαρό ζήτημα, επειδή το Min Pin θα βρει και θα καταπιεί τυχόν χάπια που τυχαίνει να σας πέσουν στο πάτωμα- φροντίστε να τα βάζετε στην άκρη μετά από κάθε χρήση.

Ελέγξτε την αυλή και την περίφραξή σας με μια λεπτή οδοντωτή χτένα. Αναζητήστε και διορθώστε κάθε τρύπα ή άνοιγμα, γιατί αν το χέρι σας μπορεί να χωρέσει μέσα από αυτό, με κάποιο τρόπο μπορεί να χωρέσει και το Min Pin σας. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι πόρτες και τα παράθυρα, καθώς και οι σήτες τους, είναι επίσης ανθεκτικές και ασφαλείς.

Το Μιν Πιν χρειάζεται πρώιμη κοινωνικοποίηση και εκπαίδευση. Όπως κάθε σκύλος, μπορεί να γίνει δειλός ή εριστικός αν δεν κοινωνικοποιηθεί σωστά όταν είναι μικρός. Η πρώιμη κοινωνικοποίηση βοηθά να διασφαλιστεί ότι το κουτάβι Min Pin θα μεγαλώσει και θα γίνει ένας ολοκληρωμένος σκύλος.

Επειδή πραγματικά νομίζει ότι είναι βασιλιάς, πρέπει να είστε ισχυρός αρχηγός αγέλης με το Min Pin. Δεν είναι καλή φυλή για πρωτοεμφανιζόμενους ιδιοκτήτες σκύλων- ακόμη και αν είστε έμπειρος ιδιοκτήτης σκύλου αλλά είστε νέος στη φυλή, είναι χρήσιμο να συνεργαστείτε με έναν εκπαιδευτή που έχει εμπειρία στη διδασκαλία αυτών των ζωηρών σκύλων. Το Μιν Πιν μπορεί να πάρει γρήγορα το πάνω χέρι. Αν και σίγουρα δεν θέλετε να κυβερνάτε με σιδερένια πυγμή, πρέπει να καθιερώσετε σταθερή ηγεσία.

Το Min Pin δεν έχει πολύ τρίχωμα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ευαίσθητο στο κρύο. Αγοράστε του ένα σκυλίσιο πουλόβερ που μπορεί να φοράει κατά τους κρύους χειμερινούς μήνες.

Διατροφή

Συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα: 62 έως 125 γραμμάρια υψηλής ποιότητας ξηρή τροφή την ημέρα, μοιρασμένη σε δύο γεύματα.

Σημείωση: Η ποσότητα που τρώει ο ενήλικος σκύλος σας εξαρτάται από το μέγεθος, την ηλικία, τη σωματική διάπλαση, το μεταβολισμό και το επίπεδο δραστηριότητάς του. Οι σκύλοι είναι άτομα, όπως ακριβώς και οι άνθρωποι, και δεν χρειάζονται όλοι την ίδια ποσότητα τροφής. Είναι σχεδόν αυτονόητο ότι ένας ιδιαίτερα δραστήριος σκύλος θα χρειαστεί περισσότερη τροφή από έναν σκύλο που είναι πατάτα του καναπέ. Η ποιότητα της τροφής σκύλου που αγοράζετε κάνει επίσης τη διαφορά – όσο καλύτερη είναι η τροφή σκύλου, τόσο περισσότερο θα θρέψει τον σκύλο σας και τόσο λιγότερη ποσότητα θα χρειαστεί να ανακινήσετε στο μπολ του σκύλου σας.

Διατηρήστε το Min Pin σας σε καλή κατάσταση, μετρώντας την τροφή του και ταΐζοντάς τον δύο φορές την ημέρα, αντί να αφήνετε συνεχώς φαγητό έξω. Αν δεν είστε σίγουροι αν είναι υπέρβαρος, κάντε του το τεστ με τα μάτια και το τεστ με τα χέρια.

Πρώτον, κοιτάξτε τον από κάτω. Θα πρέπει να μπορείτε να δείτε μια μέση. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα χέρια σας στην πλάτη του, τους αντίχειρες κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, με τα δάχτυλα ανοιχτά προς τα κάτω. Θα πρέπει να μπορείτε να αισθανθείτε αλλά όχι να δείτε τα πλευρά του χωρίς να χρειαστεί να πιέσετε δυνατά. Αν δεν μπορείτε, χρειάζεται λιγότερη τροφή και περισσότερη άσκηση.

Χρώμα τριχώματος και περιποίηση

Το Min Pin είναι εξαιρετικά όμορφο με το κοντό, λείο τρίχωμά του. Τα χρώματα περιλαμβάνουν κόκκινο, μαύρο και σκούρο, και σοκολατί και σκουριασμένο.

Η περιποίηση δεν μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολη από αυτό. Το Min Pin χρειάζεται βούρτσισμα κάθε λίγες ημέρες για να διατηρήσει το λείο τρίχωμά του λαμπερό- μια βούρτσα με μαλακές τρίχες ή ένα γάντι περιποίησης λειτουργεί καλά. Το συχνό μπάνιο δεν συνιστάται επειδή στεγνώνει το δέρμα, αν και είναι εντάξει να κάνετε μπάνιο το Min Pin όταν κυλιέται σε κάτι που μυρίζει ή είναι πολύ βρώμικο.

Αντί για μπάνιο, πολλοί ιδιοκτήτες απλά βρέχουν ένα πανί με ζεστό νερό και σκουπίζουν το τρίχωμα του Min Pin. Ξεκινήστε από το πρόσωπο, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή κάτω από τα μάτια, και συνεχίστε προς τα πίσω, προς την ουρά. Αν το κάνετε αυτό κάθε λίγες ημέρες, το Min Pin θα παραμείνει καθαρό και υγιές.

Βουρτσίστε τα δόντια του Min Pin σας τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα για να απομακρύνετε τη συσσώρευση πέτρας και τα βακτήρια που κρύβονται μέσα σε αυτήν. Το καθημερινό βούρτσισμα είναι ακόμη καλύτερο αν θέλετε να προλάβετε τις ασθένειες των ούλων και την κακή αναπνοή.

Κόψτε τα νύχια του μία ή δύο φορές το μήνα, αν ο σκύλος σας δεν τα φθείρει με φυσικό τρόπο, για να αποφύγετε επώδυνα σκισίματα και άλλα προβλήματα. Αν τα ακούτε να κροταλίζουν στο πάτωμα, είναι πολύ μακριά. Τα νύχια των ποδιών των σκύλων έχουν αιμοφόρα αγγεία μέσα τους και αν κόψετε πολύ μακριά μπορεί να προκαλέσετε αιμορραγία – και ο σκύλος σας μπορεί να μη συνεργαστεί την επόμενη φορά που θα δει το νυχοκόπτη να βγαίνει. Έτσι, αν δεν έχετε εμπειρία στο κόψιμο των νυχιών του σκύλου, ζητήστε συμβουλές από έναν κτηνίατρο ή έναν groomer.

Τα αυτιά του θα πρέπει να ελέγχονται εβδομαδιαία για ερυθρότητα ή άσχημη οσμή, που μπορεί να υποδηλώνουν μόλυνση. Όταν ελέγχετε τα αυτιά του σκύλου σας, σκουπίστε τα με ένα μπαλάκι βαμβάκι βρεγμένο με απαλό, ισορροπημένο σε pH καθαριστικό για τα αυτιά, για να βοηθήσετε στην πρόληψη των λοιμώξεων. Μην εισάγετε τίποτα μέσα στον ακουστικό πόρο- καθαρίστε μόνο το εξωτερικό αυτί.

Ξεκινήστε να συνηθίζετε το Min Pin σας στο βούρτσισμα και την εξέταση όταν είναι κουτάβι. Χαϊδέψτε συχνά τις πατούσες του – τα σκυλιά είναι ευαίσθητα με τα πόδια τους – και κοιτάξτε μέσα στο στόμα του. Κάντε τον καλλωπισμό μια θετική εμπειρία γεμάτη επαίνους και ανταμοιβές, και θα θέσετε τις βάσεις για εύκολες κτηνιατρικές εξετάσεις και άλλους χειρισμούς όταν θα είναι ενήλικος.

Καθώς κάνετε περιποίηση, ελέγξτε για πληγές, εξανθήματα ή σημάδια μόλυνσης, όπως ερυθρότητα, ευαισθησία ή φλεγμονή στο δέρμα, στη μύτη, στο στόμα και στα μάτια, καθώς και στα πόδια. Τα μάτια πρέπει να είναι καθαρά, χωρίς ερυθρότητα ή εκκρίσεις. Η προσεκτική εβδομαδιαία εξέτασή σας θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε έγκαιρα πιθανά προβλήματα υγείας.

Παιδιά και άλλα κατοικίδια

Αν ένα Μίνι Πίντσερ μεγαλώσει με παιδιά που του φέρονται προσεκτικά και ευγενικά, θα τα λατρέψει και θα είναι ένας αξιόπιστος σύντροφος. Ωστόσο, αν τα παιδιά τον αρπάζουν ή του φέρονται σκληρά, έστω και κατά λάθος, μπορεί να αναπτύξει κακή συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά ή τουλάχιστον να θέλει να τα αποφεύγει όσο το δυνατόν περισσότερο. Το Μιν Πιν είναι καταλληλότερο για παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω.

Όπως συμβαίνει με κάθε ράτσα, θα πρέπει πάντα να διδάσκετε στα παιδιά πώς να πλησιάζουν και να αγγίζουν τα σκυλιά και να επιβλέπετε πάντα κάθε αλληλεπίδραση μεταξύ σκύλων και μικρών παιδιών για να αποφύγετε τυχόν δάγκωμα ή τράβηγμα αυτιών ή ουράς από οποιοδήποτε μέρος. Διδάξτε στο παιδί σας να μην πλησιάζει ποτέ κανέναν σκύλο την ώρα που τρώει ή κοιμάται ή να προσπαθεί να πάρει το φαγητό του σκύλου. Κανένας σκύλος, όσο φιλικός κι αν είναι, δεν πρέπει ποτέ να αφήνεται χωρίς επίβλεψη με ένα παιδί.

Πολλοί ιδιοκτήτες έχουν περισσότερους από έναν Μιν Πιν- σωστά κοινωνικοποιημένοι και εκπαιδευμένοι, αυτοί οι σκύλοι τα πάνε μια χαρά με άλλα σκυλιά (περιμένετε λίγη αυταρχικότητα, καθώς προσπαθούν να καταλάβουν ποιος είναι ο κορυφαίος σκύλος). Όσον αφορά τα άλλα κατοικίδια ζώα, το ένστικτο του Μιν Πιν είναι να κυνηγάει, οπότε δεν είναι κατάλληλο για σπίτια με μικρά θηλαστικά.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο