Πώς να καταλάβετε αν σας αγαπάει ο σκύλος σας

Από Puppify Team 3 Ελάχιστη ανάγνωση

Είναι μια συνηθισμένη ερώτηση για τους ιδιοκτήτες σκύλων: με αγαπάει πραγματικά ο σκύλος μου ή απλά κυνηγάει το φαγητό μου; Τα καλά νέα είναι ότι οι σκύλοι μπορούν και αγαπούν τους ιδιοκτήτες τους και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καταλάβετε αν ο σκύλος σας έχει έντονα συναισθήματα για εσάς. Αν αναρωτιέστε πώς να ξέρετε αν ο σκύλος σας σας αγαπάει, διαβάστε παρακάτω μερικά σημάδια που μπορεί να υποδηλώνουν μια βαθιά αγάπη.

Σημάδια ότι σας αγαπάει ο σκύλος σας

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να καταλάβετε αν ο σκύλος σας σας αγαπάει, όπως:

  • Ενθουσιάζεται όταν σας βλέπει και μπορεί να πηδήξει πάνω σας, να γλείψει το πρόσωπό σας ή να κουνήσει την ουρά του.
  • Επιδιώκουν τη σωματική επαφή, όπως το χάιδεμα, το αγκάλιασμα ή το να ακουμπήσει πάνω σας.
  • Θέλουν να κοιμούνται κοντά σας, κάτι που αποτελεί ένδειξη εμπιστοσύνης και αίσθημα ασφάλειας.
  • Έχουν οπτική επαφή μαζί σας και τη διατηρούν χωρίς να διαστέλλονται οι κόρες των ματιών τους, το οποίο είναι σημάδι στοργής και εμπιστοσύνης.
  • Σας ελέγχουν τακτικά, πιθανόν ακόμη και να σας ακολουθούν μέσα στο σπίτι.
  • Σας γλείφουν, το οποίο μπορεί να είναι σημάδι στοργής και επιθυμίας για αλληλεπίδραση.
  • Μοιράζονται τα παιχνίδια τους μαζί σας και σας τα παρουσιάζουν ως δώρα.
  • Σας δίνουν προτεραιότητα έναντι όλων, εκτός από το φαγητό.

Τι λέει η επιστήμη για την αγάπη των κουταβιών

Για να διαπιστωθεί αν τα σκυλιά αγαπούν πραγματικά τους ιδιοκτήτες τους, οι ερευνητές διεξήγαγαν μελέτες μαγνητικής τομογραφίας σε εκπαιδευμένα σκυλιά.

Όταν τους παρουσιάστηκε μια σειρά από μυρωδιές, οι εγκέφαλοι των σκύλων παρουσίασαν μεγαλύτερη δραστηριότητα ως απάντηση στη μυρωδιά του ανθρώπου τους από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη μυρωδιά, συμπεριλαμβανομένης της τροφής.

Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι ορισμένοι σκύλοι προτιμούν τον έπαινο από την τροφή, ή θέλουν και τα δύο εξίσου, και ότι η εγκεφαλική δραστηριότητα των σκύλων αυξάνεται σημαντικά όταν ακούν χαρούμενους ήχους όπως ο έπαινος.

Επιπλέον, οι έρευνες δείχνουν ότι οι σκύλοι είναι εκ φύσεως συντονισμένοι με τις αλλαγές στις φωνές και τις διαθέσεις των ιδιοκτητών τους, γεγονός που μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο συχνά θεωρούνται ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο