Κρυώνουν τα σκυλιά;

Από Puppify Team 7 Ελάχιστη ανάγνωση

Καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων μπορεί να αναρωτιούνται ποια θερμοκρασία είναι πολύ κρύα για να βρίσκονται τα σκυλιά τους έξω. Ενώ τα σκυλιά μπορεί να αισθάνονται κρύο σε ορισμένες καιρικές συνθήκες, υπάρχουν τρόποι για να τα προστατεύσετε όταν πέφτουν οι θερμοκρασίες.

Αυτοί περιλαμβάνουν τη χρήση προστατευτικών μποτών για τις πατούσες τους, παλτών σκύλων και ξηρών βάλσαμων για τη μύτη. Ακόμη και αν δεν έχετε μια ράτσα που είναι φυσικά προσαρμοσμένη στον κρύο καιρό, εσείς και ο σκύλος σας μπορείτε να απολαύσετε το παιχνίδι στο χιόνι, αν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές για να τους κρατήσετε ζεστούς. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όλα τα σκυλιά είναι διαφορετικά και η ανοχή τους στον κρύο καιρό μπορεί να διαφέρει.

Οι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας περιλαμβάνουν το ψύχος του ανέμου, την υγρασία, το αν είναι βρεγμένο ή ξηρό έξω, τον τύπο του τριχώματος που έχει ο σκύλος σας και την ηλικία του. Αν δεν είστε σίγουροι αν κάνει πολύ κρύο για το σκύλο σας να βρίσκεται έξω, είναι καλύτερο να προτιμήσετε την προσοχή και να τον φέρετε μέσα ή να του παρέχετε ένα ζεστό, στεγνό καταφύγιο. Όταν βγάζετε το σκύλο σας έξω με κρύο καιρό, φροντίστε να ελέγχετε τις πατούσες του για κρυοπαγήματα ή τραυματισμούς και βεβαιωθείτε ότι έχει πρόσβαση σε άφθονο νερό για να παραμένει ενυδατωμένος.

Κρυώνουν τα σκυλιά το χειμώνα;

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι σκύλοι μπορούν να αισθάνονται κρύο το χειμώνα όπως και οι άνθρωποι και κινδυνεύουν από υποθερμία και κρυοπαγήματα. Ακόμη και τα σκυλιά που βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής, καθώς ο ξηρός αέρας μπορεί να είναι σκληρός για το δέρμα τους και να προκαλέσει ξηροδερμία στη μύτη. Για να διατηρήσετε τον σκύλο σας υγιή και άνετο τον χειμώνα, βεβαιωθείτε ότι έχει πάντα πρόσβαση σε νερό και σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βάλσαμο για τη μύτη φιλικό προς τα κατοικίδια ζώα για να διατηρείτε τη μύτη του ενυδατωμένη.

Πόσο κρύο είναι πολύ κρύο για τα σκυλιά να είναι έξω;

Η θερμοκρασία στην οποία οι σκύλοι αρχίζουν να αισθάνονται κρύο εξαρτάται από τη φυλή τους και άλλους παράγοντες, όπως η ηλικία και οι συνθήκες υγείας. Ένας καλός κανόνας είναι να εξετάζετε αν είναι πολύ κρύο για εσάς – αν είναι, είναι πιθανό να είναι πολύ κρύο και για τον σκύλο σας.

Τα σκυλιά με πιο πυκνό τρίχωμα, όπως τα Χάσκι Σιβηρίας, τείνουν να έχουν μεγαλύτερη ανοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες από τα σκυλιά με πιο κοντό τρίχωμα, όπως τα ιταλικά κυνηγόσκυλα. Τα κουτάβια και οι ηλικιωμένοι σκύλοι μπορεί να δυσκολεύονται περισσότερο να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους τόσο σε ζεστό όσο και σε κρύο καιρό, γι’ αυτό είναι σημαντικό να τους παρέχετε ένα πουλόβερ ή παλτό και να περιορίσετε την έκθεσή τους σε ακραίες θερμοκρασίες. Καταστάσεις υγείας όπως οι καρδιακές παθήσεις, οι νεφροπάθειες και ο διαβήτης μπορούν επίσης να κάνουν τους σκύλους πιο ευαίσθητους στο κρύο.

Εκτός από τη θερμοκρασία, θα πρέπει επίσης να λαμβάνετε υπόψη το ψύχος του ανέμου και άλλες καιρικές συνθήκες όπως η βροχή, το χιονόνερο ή το χιόνι που μπορεί να κάνουν την ύπαιθρο να φαίνεται πιο κρύα για το σκύλο σας. Ως γενική οδηγία, δεν θα πρέπει να κρατάτε το σκύλο σας έξω για μεγάλο χρονικό διάστημα εάν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 0°C.

Σημάδια ότι ο σκύλος σας κρυώνει πολύ

Εάν ο σκύλος σας κρυώνει πολύ, μπορεί να εμφανίσει ορισμένα σημάδια όπως τρέμουλο, καμπουριασμένη στάση και να σηκώνει ή να κρατάει τα πόδια του από το έδαφος. Σε σοβαρές περιπτώσεις, ο σκύλος σας μπορεί να αναπτύξει υποθερμία, η οποία είναι μια δυνητικά απειλητική για τη ζωή κατάσταση. Τα συμπτώματα της υποθερμίας στους σκύλους περιλαμβάνουν λήθαργο, μυϊκή δυσκαμψία, αδυναμία, μειωμένη πνευματική εγρήγορση, ακόμη και απώλεια συνείδησης. Εάν ο σκύλος σας εμφανίσει οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα, είναι σημαντικό να αναζητήσετε άμεση ιατρική περίθαλψη.

Τι να κάνετε αν ο σκύλος σας κρυώσει πολύ

Εάν υποψιάζεστε ότι ο σκύλος σας κρυώνει πολύ, υπάρχουν μερικά μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να τον κρατήσετε ζεστό. Μια επιλογή είναι να τον ντύσετε με ζεστά στρώματα πριν βγει έξω, ειδικά αν είναι μικρής ράτσας ή έχει κοντό ή λεπτό τρίχωμα. Αν ο καιρός είναι ιδιαίτερα κρύος, ίσως να θέλετε να σκεφτείτε να φορέσετε ένα παλτό ή ένα πουλόβερ στο σκύλο σας. Είναι σημαντικό να μην αφήνετε ποτέ το σκύλο σας χωρίς επίβλεψη σε ένα κρύο αυτοκίνητο, καθώς αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο υποθερμίας. Εάν ο σκύλος σας παρουσιάσει οποιαδήποτε σημάδια υποθερμίας ή κρυοπαγήματος, είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε αμέσως με τον κτηνίατρό σας.

Πώς να κρατήσετε τα πόδια του σκύλου σας προστατευμένα από το κρύο

Μια από τις περιοχές του σώματος ενός σκύλου που είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στο κρύο είναι οι πατούσες του, καθώς δεν προστατεύονται από γούνα. Εάν ο καιρός είναι εξαιρετικά κρύος, οι πατούσες του σκύλου σας μπορεί να κινδυνεύουν από κρυοπαγήματα. Για να προστατέψετε τις πατούσες του σκύλου σας από το κρύο και από τυχόν επιβλαβείς ουσίες, όπως το αλάτι ή η άμμος στα μονοπάτια, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε μποτάκια για σκύλους. Εάν ο σκύλος σας δεν αισθάνεται άνετα φορώντας μποτάκια, μπορείτε να δοκιμάσετε να σκουπίσετε τις πατούσες του με σαπούνι και νερό ή μαντηλάκια σκύλου για να απομακρύνετε τυχόν δυνητικά βλαβερές ουσίες. Λαμβάνοντας αυτά τα μέτρα, μπορείτε να βοηθήσετε στην πρόληψη των τραυματισμών που σχετίζονται με το κρύο στις πατούσες του σκύλου σας.

Διαβάστε επίσης:

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο