Γιορκσάιρ Τεριέ: Χαρακτηριστικά Ράτσας, Εικόνες, & Πληροφορίες

Από Puppify Team 19 Ελάχιστη ανάγνωση

Το Γιορκσάιρ Τεριέ, ή “Yorkie”, είναι μια μικρή ράτσα σκύλων γνωστή για το μακρύ, μεταξένιο τρίχωμά της και την ενεργητική της προσωπικότητα. Κατάγονται από την Αγγλία και έχουν συχνά μαύρο και καστανό χρώμα. Παρά το μικρό τους μέγεθος, τα Γιόρκι είναι εξαιρετικά πιστά και προστατευτικά προς τους ιδιοκτήτες τους, καθιστώντας τα εξαιρετικά σκυλιά φύλαξης. Είναι επίσης γνωστά για το ότι είναι στοργικοί και αγαπημένοι σύντροφοι, απολαμβάνοντας το αγκάλιασμα και την περιποίηση με τους αγαπημένους τους. Ενώ είναι μια δημοφιλής ράτσα, είναι σημαντικό να θυμάστε να υιοθετείτε από καταφύγια ή ομάδες διάσωσης αντί να αγοράζετε από εκτροφείς. Με την κατάλληλη φροντίδα, προσοχή και παιχνίδι, ένα Yorkie θα είναι ένας αφοσιωμένος και αγαπητός σύντροφος.

Επισκόπηση ράτσας

 • Ομάδα: Σκύλος τσέπης
 • Ύψος: 18 έως 20 cm
 • Βάρος: 3,2 kg
 • Τρίχωμα: Μακρύ, μεταξένιο
 • Χρώμα τριχώματος: Μαύρο και χρυσό, μαύρο και μαυρισμένο, μπλε και χρυσό ή μπλε και μαυρισμένο.
 • Διάρκεια ζωής: 11 έως 15 έτη
 • Ιδιοσυγκρασία: Στοργικό, έξυπνο, παιχνιδιάρικο
 • Υποαλλεργικό: Ναι
 • Προέλευση: Αγγλία

Χαρακτηριστικά του Yorkshire Terrier

Τα Yorkies είναι γνωστά για τις μεγάλες προσωπικότητές τους παρά το μικρό τους μέγεθος. Αυτά τα σκυλιά είναι συνήθως στοργικά και ενεργητικά, απολαμβάνοντας τόσο το αγκάλιασμα όσο και το παιχνίδι. Μπορούν επίσης να είναι προστατευτικά και άγρυπνα, καθιστώντας τα κατάλληλα σκυλιά για φύλακες.

Επίπεδο στοργήςΥψηλό
Φιλικότητα Υψηλό
Φιλικό προς τα παιδιάΥψηλό
Φιλικό για κατοικίδια ζώαΥψηλό
Ανάγκες άσκησης Μέτρια
Παιχνιδιάρικη διάθεση Υψηλό
Ενεργειακό επίπεδο Μέτρια
Εκπαιδευσιμότητα Μέτρια
Νοημοσύνη Μέτρια
Τάση για γαύγισμα Χαμηλό
Ποσότητα αποβολής Μέτρια

Το Γιορκσάιρ Τεριέ, ή “Yorkie”, είναι μια μικρή ράτσα σκύλου γνωστή για το μακρύ, μεταξένιο τρίχωμά της και την αυτοπεποίθηση της προσωπικότητάς της. Αυτά τα σκυλιά μεταφέρονται συχνά από τους ιδιοκτήτες τους σε ειδικές τσάντες και θεωρούνται πολύ γοητευτικά. Παρά το μικρό τους μέγεθος, με βάρος που δεν ξεπερνά τα 3,2 κιλά, τα Yorkies έχουν συμπεριφορά μεγάλου σκύλου και είναι πάντα σε αναζήτηση περιπέτειας. Είναι στοργικά με την οικογένειά τους, αλλά μπορεί να είναι καχύποπτα απέναντι στους ξένους και θα γαβγίσουν σε παράξενους ήχους και εισβολείς. Είναι σημαντικό να διδάξετε στα Yorkies πότε είναι σωστό να γαβγίζουν, προκειμένου να είναι διακριτικά απέναντι στους γείτονες. Μπορεί επίσης να είναι επιθετικά προς άλλους σκύλους, ιδίως προς μικρά ζώα, όπως σκίουρους.

Παρά την τολμηρή προσωπικότητά τους, τα Yorkies έχουν μια μαλακή πλευρά και χρειάζονται πολλή προσοχή και χρόνο με την οικογένειά τους. Δεν τα πάνε καλά όταν μένουν μόνα τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα και μπορεί να γίνουν νευρωτικά αν οι ενέργειες του ιδιοκτήτη τους τα κάνουν να αισθάνονται ότι ο κόσμος είναι επικίνδυνος. Τα Γιόρκι μπορεί να γίνουν οξύθυμα αν τρομάξουν ή τα πειράξουν, γι’ αυτό είναι καλύτερο να τα έχετε κοντά σας μεγαλύτερα παιδιά που έχουν μάθει να τα σέβονται. Είναι κατάλληλα για διαβίωση σε διαμέρισμα, αρκεί να ασκούνται καθημερινά, όπως για παράδειγμα να παίζουν ή να περπατούν. Τα Yorkies μπορούν να τα πάνε καλά με άλλα κατοικίδια στο σπίτι, εφόσον μεγαλώνουν μαζί τους, αλλά μπορεί να γίνουν κτητικά αν εισαχθεί ένα νέο ζώο. Θα πρέπει να δίνεται προσοχή όταν συστήνετε ένα Yorkie σε ένα νέο ζώο, καθώς μπορεί να θέλουν να το προκαλέσουν και μπορεί να παλέψουν μέχρι θανάτου αν προκύψει σύγκρουση. Τα τεριέ του Γιορκσάιρ είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής φυλή σκύλων στις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι γνωστά για το γοητευτικό τους τρίχωμα, το μικρό τους μέγεθος και την πιστή τους προσωπικότητα.

 • Τα τεριέ Γιορκσάιρ μπορεί να είναι δύσκολο να εκπαιδευτούν στο σπίτι και συνιστάται η εκπαίδευση σε κλουβί.
 • Είναι επιρρεπή στο ρίγος και πρέπει να προστατεύονται από το κρύο και την υγρασία.
 • Τα τεριέ Γιορκσάιρ ενδέχεται να μην είναι κατάλληλα για νοικοκυριά με νήπια ή μικρά παιδιά λόγω του μικρού μεγέθους και της ευαίσθητης δομής τους.
 • Ορισμένα άτομα μπορεί να είναι επιρρεπή σε “κλαψιάρικο” γάβγισμα και μπορεί να ωφεληθούν από την έγκαιρη και συνεπή εκπαίδευση.
 • Μπορεί να έχουν ευαίσθητο πεπτικό σύστημα και να είναι επιλεκτικοί στην κατανάλωση τροφής, ενώ μπορεί επίσης να έχουν οδοντικά προβλήματα που μπορεί να επηρεάσουν τις διατροφικές τους συνήθειες.
 • Τα Yorkies μπορεί να προσπαθήσουν να ξεκινήσουν καυγάδες με μεγαλύτερα σκυλιά και είναι σημαντικό να τα κοινωνικοποιήσετε σε νεαρή ηλικία και να τα κρατήσετε υπό έλεγχο.
 • Ενδέχεται να έχουν προβλήματα με παρακρατημένα δόντια ως κουτάβια, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν την ευθυγράμμιση των ενήλικων δοντιών τους και να αυξήσουν τον κίνδυνο τερηδόνας.
 • Είναι σημαντικό να βρείτε έναν αξιόπιστο εκτροφέα για να διασφαλίσετε την υγεία του κουταβιού και να αποφύγετε την υποστήριξη των εκτροφείων κουταβιών ή των καταστημάτων κατοικίδιων ζώων.

Ιστορία του Yorkshire Terrier

Το Γιορκσάιρ Τεριέ είναι μια μικρή ράτσα σκύλων που έχει τις ρίζες της στην Αγγλία του 19ου αιώνα. Κατά τη διάρκεια της Βιομηχανικής Επανάστασης, Σκωτσέζοι εργάτες μετανάστευσαν στο Γιορκσάιρ και έφεραν μαζί τους έναν τύπο τεριέ που ονομαζόταν Clydesdale Terrier ή Paisley Terrier. Αυτά τα σκυλιά χρησιμοποιούνταν για να πιάνουν αρουραίους στα εργοστάσια και πιθανόν διασταυρώθηκαν με άλλες φυλές τεριέ, όπως το αγγλικό Black and Tan Toy Terrier και το Skye Terrier, για να δημιουργηθεί το Yorkshire Terrier. Το Waterside Terrier μπορεί επίσης να συνέβαλε στην ανάπτυξη της ράτσας. Το 1861, ένας σκύλος παρουσιάστηκε σε μια έκθεση σε πάγκο ως “Σκωτσέζικο Τεριέ με σπασμένα μαλλιά”, ενώ ένας δημοφιλής σκύλος για εκθέσεις με το όνομα Huddersfield Ben, που γεννήθηκε το 1865, θεωρείται ο πατέρας του σύγχρονου Γιορκσάιρ Τεριέ. Η φυλή ονομάστηκε επίσημα Γιορκσάιρ Τεριέ το 1870 και αναγνωρίστηκε από τη Λέσχη Κένελ της Αγγλίας το 1886.

Τα Yorkies έγιναν δημοφιλή στις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη της δεκαετίας του 1800 και αναγνωρίστηκαν από την Αμερικανική Λέσχη Κένελ το 1885. Υπήρξαν μια δημοφιλής φυλή συντροφιάς σε όλη την ιστορία των ΗΠΑ, με την οικογένεια του προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον να έχει ακόμη και ένα Yorkie που ζούσε στον Λευκό Οίκο. Το πρώτο καταγεγραμμένο Γιορκσάιρ Τεριέ που γεννήθηκε στις ΗΠΑ ήταντο 1872, ενώ μπορούσαν να συμμετέχουν σε εκθέσεις σκύλων ήδη από το 1878. Ο πρώτος σύλλογος ράτσας Γιορκσάιρ Τεριέ στην Αγγλία ιδρύθηκε το 1898.

Φροντίδα

Τα τεριέ Γιορκσάιρ είναι δραστήρια σε εσωτερικούς χώρους και απολαμβάνουν τις βόλτες και το παιχνίδι έξω, αλλά δεν αντέχουν καλά την υπερβολική ζέστη ή το κρύο και γενικά θεωρούνται σκυλιά για το σπίτι. Είναι δεκτικά στην εκπαίδευση, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να τα εκπαιδεύσετε στο σπίτι και μπορεί να χρειάζονται συνεχή ενίσχυση για να μάθουν πού να πηγαίνουν στην τουαλέτα. Τους αρέσει να παίζουν με παιχνίδια, ειδικά με αυτά που κάνουν θόρυβο, αλλά είναι σημαντικό να τα ελέγχετε τακτικά για ζημιές και να βεβαιώνεστε ότι είναι ασφαλή για τον σκύλο. Η έγκαιρη εκπαίδευση και η κοινωνικοποίηση με ανθρώπους και άλλους σκύλους μπορεί να είναι ευεργετική για τη ράτσα και να βοηθήσει στον έλεγχο της έντονης προσωπικότητάς τους. Τα τεριέ Γιορκσάιρ απαιτούν επίσης τακτική περιποίηση για να διατηρούν την εμφάνιση και τη συνολική τους υγεία.

Άσκηση

Τα τεριέ του Γιορκσάιρ είναι ενεργητικά σκυλάκια που χρειάζονται τακτική άσκηση και πνευματική διέγερση για να παραμείνουν ευτυχισμένα και υγιή. Θα πρέπει να πηγαίνουν δύο βόλτες την ημέρα, διάρκειας 15 έως 30 λεπτών η καθεμία, ή να τους επιτρέπεται να παίζουν και να τρέχουν χωρίς λουρί. Τα παιχνίδια με το πιάσιμο και η συμμετοχή σε αθλήματα σκύλων, όπως το agility, μπορούν να προσφέρουν τόσο πνευματική όσο και σωματική άσκηση στα Yorkies. Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι τα Yorkies δεν είναι κατάλληλα για ακραίες θερμοκρασίες και θα πρέπει να ασκούνται σε ελεγχόμενο κλιματικό περιβάλλον ή με κατάλληλο ρουχισμό. Το παιχνίδι σε εσωτερικούς χώρους είναι επίσης μια καλή επιλογή, καθώς δεν απαιτούν πολύ χώρο για να εκτονώσουν την ενέργειά τους.

Περιποίηση

Το Γιορκσάιρ Τεριέ είναι μια μικρή ράτσα σκύλων με μακρύ, ίσιο και μεταξένιο τρίχωμα. Οι σκύλοι επίδειξης έχουν συχνά τρίχες που φτάνουν μέχρι το πάτωμα. Έχουν ενιαίο τρίχωμα που πέφτει πολύ λίγο.

Τα κουτάβια γεννιούνται μαύρα και το μπλε και μαυρισμένο τρίχωμα αναπτύσσεται σταδιακά, συνήθως μετά τον πρώτο χρόνο ζωής. Τα κουτάβια που αρχίζουν να ξανθοποιούνται πριν από τα πρώτα τους γενέθλια μπορεί να γίνουν γκρίζα αντί για μπλε.

Το τρίχωμα ενός Yorkshire Terrier είναι ατσάλινο μπλε από το πίσω μέρος του κεφαλιού έως την άκρη της ουράς, με μια γαλαζωπή λάμψη όταν εκτίθεται στο φως του ήλιου. Το κεφάλι έχει έντονο χρυσό χρώμα, με μαυρισμένες τρίχες που είναι πιο σκούρες στις ρίζες και πιο ανοιχτές στις άκρες. Η κεφαλόπτωση, ή τα μαλλιά που πέφτουν πάνω από το πρόσωπο, είναι μακριά και έχουν την ίδια χρυσαφένια απόχρωση με το πρόσωπο.

Οι τρίχες στα αυτιά και τη μουσούδα είναι ελαφρώς πιο σκούρες και το μαύρισμα στο κεφάλι δεν εκτείνεται πέρα από τα αυτιά. Δεν πρέπει να υπάρχουν μαύρες τρίχες αναμεμειγμένες με το μαύρισμα. Τα πόδια ενός Yorkshire Terrier είναι επίσης μαυρισμένα, αλλά το χρώμα δεν εκτείνεται πάνω από τον αγκώνα.

Είναι σύνηθες για τα Yorkies να γίνονται πιο ανοιχτόχρωμα καθώς μεγαλώνουν και οι ορμονικές αλλαγές μπορούν επίσης να επηρεάσουν το χρώμα του τριχώματος. Τα θηλυκά Yorkies μπορεί να γίνουν πιο ανοιχτόχρωμα κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής και στη συνέχεια να σκουρύνουν ξανά μετά το τέλος της περιόδου τους.

Η περιποίηση ενός μακρύτριχου τεριέ Γιορκσάιρ μπορεί να αποτελέσει πρόκληση, ιδιαίτερα αν έχουν “μαλακό” τρίχωμα που μπερδεύεται εύκολα αντί για μεταξένιο. Ακόμα και αν κρατάτε το τρίχωμά τους κοντό, είναι σημαντικό να βουρτσίζετε το τρίχωμα καθημερινά για να αποφύγετε τις ψάθες και να τα διατηρείτε καθαρά.

Τα Yorkies είναι επιρρεπή σε οδοντικά προβλήματα και τείνουν να σχηματίζουν πολλή πέτρα στα δόντια τους. Μπορεί επίσης να χάσουν τα δόντια τους σε νεαρή ηλικία, γι’ αυτό είναι σημαντικό να βουρτσίζετε τακτικά τα δόντια τους και να προγραμματίζετε έναν επαγγελματικό καθαρισμό με κτηνίατρο τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας περιποίησης, ελέγχετε τακτικά τα αυτιά του Yorkie σας και αναζητήστε σημάδια μόλυνσης, όπως δυσάρεστη οσμή, ερυθρότητα ή καφέ εκκρίσεις. Εάν υπάρχουν τρίχες στο κανάλι του αυτιού, μπορούν να αφαιρεθούν με τα δάχτυλά σας ή από κτηνίατρο ή groomer.

Κάντε μπάνιο το Yorkie σας εβδομαδιαίως για να διατηρήσετε το τρίχωμά του λαμπερό και υγιές. Δεν χρειάζεται να τρίβετε το τρίχωμα για να το πλύνετε. Απλώς βρέξτε το τρίχωμα, εφαρμόστε σαμπουάν και περάστε το με τα δάχτυλά σας για να απομακρύνετε τη βρωμιά. Ακολουθήστε με μαλακτικό και ξεπλύνετε καλά.

Όταν στεγνώνετε το Yorkie σας, ψεκάστε το τρίχωμά του με ένα ελαφρύ μαλακτικό και αποφύγετε να βουρτσίζετε ένα στεγνό ή βρώμικο τρίχωμα για να μην σπάσει η τρίχα. Κόψτε τα νύχια τους μετά από κάθε μπάνιο για να αποφύγετε επώδυνα σκισίματα και άλλα προβλήματα. Αν ακούτε τα νύχια τους να κάνουν κλικ στο πάτωμα, είναι πολύ μακριά. Αν δεν έχετε εμπειρία στο κόψιμο των νυχιών των σκύλων, ζητήστε καθοδήγηση από έναν κτηνίατρο ή έναν groomer.

Κατά την περιποίηση του Yorkie σας, ελέγξτε επίσης την περιοχή του πρωκτού και κόψτε τις τρίχες γύρω από αυτήν με ψαλίδι, αν έχουν μακρύνει πολύ. Συνήθως, αρκεί να κόψετε περίπου μισό πόντο τρίχας.

Εκπαίδευση

Έξυπνο και γεμάτο αυτοπεποίθηση, το τεριέ του Γιορκσάιρ είναι ένας συνδυασμός του αξιαγάπητα μικρού μεγέθους και του περιπετειώδους πνεύματος των τεριέ. Μπορεί να έχουν μια σειρά από προσωπικότητες, από χαδιάρικα και ζωηρά έως σκανταλιάρικα και εξωστρεφή. Είναι σημαντικό να θέτετε όρια στο Yorkie σας και να ξεκινάτε την εκπαίδευσή του όταν είναι κουτάβι για να αποφύγετε τη δημιουργία κακών συνηθειών. Είναι έξυπνα σκυλιά που τείνουν να ανταποκρίνονται καλά στη θετική ενίσχυση, αλλά μπορεί να είναι πεισματάρικα κατά καιρούς. Τα Yorkies χρειάζονται επίσης πρώιμη κοινωνικοποίηση, έκθεση σε διαφορετικούς ανθρώπους, αξιοθέατα, ήχους και εμπειρίες, για να γίνουν φιλικά και ολοκληρωμένα. Ενώ απολαμβάνουν την προσοχή και τη συντροφικότητα, τα Yorkies μπορεί να μην τα πάνε πάντα καλά όταν μένουν μόνα τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα και μπορεί να αναπτύξουν άγχος αποχωρισμού ή κακές συνήθειες. Μπορεί επίσης να μην είναι κατάλληλοι σύντροφοι για μικρά παιδιά, τα οποία μπορεί να είναι πολύ σκληρά μαζί τους και να προκαλούν τσιμπήματα. Η εκμάθηση του σπιτιού μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για τα Yorkies, καθώς μπορεί να είναι πεισματάρικα και μπορεί να μην τους αρέσει να βγαίνουν έξω με κακό καιρό. Είναι σημαντικό να είστε υπομονετικοί και συνεπείς κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγκλιματισμού στο σπίτι για να καθιερώσετε καλές συνήθειες.

Συνήθη προβλήματα υγείας

Τα τεριέ του Γιορκσάιρ είναι γενικά υγιή σκυλιά. Ωστόσο, ορισμένα κληρονομικά προβλήματα υγείας μπορεί να εμφανιστούν στη ράτσα, όπως:

 • Τα Yorkies είναι επιρρεπή στη δυσπλασία του ισχίου, τη δυσπλασία των αγκώνων, τον υποθυρεοειδισμό, τη νόσο von Willebrand και τη θρομβοπάθεια.
 • Η εξάρθρωση της επιγονατίδας είναι ένα συχνό πρόβλημα στα μικρά σκυλιά, όπου η επιγονατίδα δεν είναι σωστά ευθυγραμμισμένη και μπορεί να προκαλέσει χωλότητα ή μη φυσιολογικό βάδισμα. Μπορεί να οδηγήσει σε αρθρίτιδα και μπορεί να χρειαστεί χειρουργική αποκατάσταση.
 • Η προοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδούς (PRA) είναι μια εκφυλιστική διαταραχή των ματιών που μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση.
 • Η Πορτοσυστημική παράκαμψη (PSS) είναι μια ανώμαλη ροή αίματος μεταξύ του ήπατος και του σώματος που μπορεί να προκαλέσει νευροσυμπεριφορικές ανωμαλίες, έλλειψη όρεξης, υπογλυκαιμία, διαλείποντα γαστρεντερικά προβλήματα, προβλήματα στο ουροποιητικό σύστημα, δυσανεξία στα φάρμακα και καχεκτική ανάπτυξη.
 • Η υπογλυκαιμία είναι μια κατάσταση που προκαλείται από χαμηλό σάκχαρο στο αίμα και μπορεί να προκαλέσει αδυναμία, σύγχυση, ασταθές βάδισμα και επεισόδια που μοιάζουν με επιληπτικές κρίσεις.
 • Η κατάρρευση της τραχείας είναι μια κατάσταση όπου η τραχεία καταρρέει εύκολα και προκαλεί χρόνιο, ξηρό, σκληρό βήχα. Μπορεί να αντιμετωπιστεί ιατρικά ή χειρουργικά.
 • Το αντίστροφο φτέρνισμα είναι μια κατάσταση που εμφανίζεται όταν ο σκύλος είναι ενθουσιασμένος ή τρώει ή πίνει πολύ γρήγορα ή όταν υπάρχουν ερεθιστικά στον αέρα. Μπορεί να συνοδεύεται από εκκρίσεις από τη μύτη που προκαλούν το κλείσιμο της μαλακής υπερώας πάνω από την τραχεία.
 • Τα Yorkies είναι επίσης επιρρεπή σε μολύνσεις των ματιών, σε προβλήματα με τα δόντια και τα ούλα.

Δίαιτα και διατροφή

Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα τροφής για ένα τεριέ Γιορκσάιρ είναι 1/2 έως 3/4 φλιτζανιού υψηλής ποιότητας ξηρή τροφή, μοιρασμένη σε δύο γεύματα. Η ποσότητα αυτή μπορεί να διαφέρει ανάλογα με παράγοντες όπως το μέγεθος, η ηλικία, ο μεταβολισμός και το επίπεδο δραστηριότητας του σκύλου. Είναι σημαντικό να επιλέγετε μια ισορροπημένη από διατροφική άποψη τροφή για σκύλους και να εξετάζετε τον αριθμό των λιχουδιών που δίνονται ως μέρος της ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης του σκύλου για να αποφύγετε την υπερκατανάλωση τροφής. Φροντίστε να παρέχετε πάντα φρέσκο νερό για το Yorkie σας. Για να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος, μετρήστε την τροφή και ταΐστε το Yorkie σας δύο φορές την ημέρα, αντί να αφήνετε την τροφή έξω όλη την ώρα. Μπορείτε να ελέγξετε αν το Yorkie σας έχει υγιές βάρος αναζητώντας τη μέση και ψηλαφώντας τα πλευρά χωρίς να τα πιέζετε δυνατά. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με τη διατροφή του σκύλου σας, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας.

Τα θετικά και τα αρνητικά της ιδιοκτησίας ενός Γιορσάιρ Τεριέ

Πλεονεκτήματα:

 • Θα ειδοποιήσουν τους ιδιοκτήτες τους για τυχόν εισβολείς ή περίεργους θορύβους.
 • Είναι στοργικά και πιστά, καθιστώντας τα σπουδαία σκυλιά συντροφιάς
 • Τα Yorkies είναι ενεργητικά και διασκεδαστικά, καθιστώντας τα ένα ευχάριστο κατοικίδιο για να τα έχει κανείς κοντά του.


Μειονεκτήματα:

 • Γιορκσάιρ Τεριέ απαιτούν πολύ καλλωπισμό λόγω των μακρών, μεταξένιων τριχών τους
 • Μπορεί να είναι δύσκολο να εξοικειωθούν με το σπίτι και μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να εκπαιδευτούν στο γιογιό σε σχέση με άλλες ράτσες.
 • Τα Yorkies μπορεί να είναι θορυβώδη και να γαβγίζουν υπερβολικά αν δεν έχουν εκπαιδευτεί σωστά.
 • Μπορεί να μην είναι κατάλληλα για οικογένειες με μικρά παιδιά λόγω του μικρού τους μεγέθους και της ευθραυστότητάς τους.

Περαιτέρω έρευνα

Εάν σκέφτεστε να αποκτήσετε ένα τεριέ Γιορκσάιρ, είναι σημαντικό να κάνετε ενδελεχή έρευνα και να μιλήσετε με άλλους ιδιοκτήτες Yorkie, αξιόπιστους εκτροφείς και ομάδες διάσωσης για να μάθετε περισσότερα για τη ράτσα. Εάν ενδιαφέρεστε για παρόμοιες φυλές, ίσως να θέλετε επίσης να λάβετε υπόψη σας το Silky terrier, το Papillon ή το Bichon Frise. Υπάρχουν πολλές ράτσες για να διαλέξετε, γι’ αυτό είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να βρείτε την κατάλληλη για εσάς.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο