Γιατί τα σκυλιά γαβγίζουν όταν χτυπάει το κουδούνι της πόρτας;

Από Puppify Team 3 Ελάχιστη ανάγνωση

Ένας σκύλος που γαβγίζει ανεξέλεγκτα όταν χτυπάει το κουδούνι της πόρτας αποτελεί πρόκληση για τον ιδιοκτήτη του κάθε φορά που κάποιος έρχεται στην πόρτα. Τα σκυλιά γαβγίζουν στην πόρτα για διάφορους λόγους. Η καλύτερη κατανόηση αυτών και η προσαρμογή τους πριν ανοίξετε την πόρτα θα μπορούσε να εξαλείψει μέρος του επιπλέον σκυλικού θορύβου.

Είναι μια διακοπή

Το κουδούνισμα του κουδουνιού σημαίνει ότι πρόκειται να συμβεί κάτι καινούργιο. Πρόκειται για μια αλλαγή της υφιστάμενης κατάστασης. Ίσως το κουτάβι σας ήταν απασχολημένο με το να μασάει ένα παιχνίδι ή να κυνηγάει μια μπάλα και τώρα αυτή η δραστηριότητα πρέπει να σταματήσει, επειδή μπορεί να ξεκινήσει μια διαφορετική. Ίσως ο σκύλος κοιμόταν και ο θόρυβος του κουδουνιού που χτυπάει την πόρτα ήταν ένα αγενές ξύπνημα. Όποια κι αν είναι η ερμηνεία της διακοπής, εξακολουθεί να αποτελεί μια μεταβολή αυτού που συνέβαινε. Για έναν σκύλο, αυτός είναι αρκετός λόγος για να μιλήσει.

Θέλει να ξέρετε

Αν ο σκύλος σας δεν μπορεί να σας δει ή την αντίδρασή σας στο κουδούνι που χτυπάει, μπορεί να αναρωτηθεί αν αντιλαμβάνεστε το σήμα ότι κάποιος περιμένει στην είσοδο του σπιτιού. Με το γάβγισμα, σας ειδοποιεί για το γεγονός ότι χτυπάει το κουδούνι και ότι πρέπει να προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες αντίδρασης. Οι σκύλοι συνδέουν γρήγορα τον ήχο με δραστηριότητες που συμβαίνουν αμέσως μετά τον ήχο. Σύμφωνα με την προηγούμενη εμπειρία του, το χτύπημα του κουδουνιού ακολουθείται γρήγορα από το άνοιγμα της πόρτας. Για τον σκύλο, το χτύπημα του κουδουνιού και το επακόλουθο άνοιγμα της πόρτας είναι συνώνυμα με τον ερχομό ενός νέου ατόμου στο σπίτι. Ο σκύλος σας θέλει απλώς να γνωρίζετε ότι υπάρχει ένας ξένος που προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στο σπίτι.

Περιέργεια

Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν το ίδιο πράγμα που προσπαθεί να σας πει ότι υπάρχει μια ενέργεια που πρέπει να κάνετε σε σχέση με τη δραστηριότητα στην πόρτα. Ωστόσο, δεν είναι. Ορισμένα σκυλιά σταματούν να γαβγίζουν όταν βλέπουν ότι κατευθύνεστε προς την πόρτα. Άλλα συνεχίζουν. Αυτό συμβαίνει επειδή αναρωτιούνται ποιος ή τι περιμένει στην άλλη πλευρά. Τα σκυλιά είναι κοινωνικά ζώα που θέλουν αλληλεπίδραση. Όταν χτυπάει το κουδούνι, υπάρχει η πιθανότητα ο νέος “κάποιος” να θέλει να τα χαϊδέψει, να παίξει μαζί τους ή να τα ξύσει πίσω από τα αυτιά.

Φόβος

Μερικές φορές το γάβγισμα ενός σκύλου είναι ο τρόπος του να σας πει ότι η νέα δραστηριότητα, όπως το χτύπημα του κουδουνιού, τον τρομάζει. Το χτύπημα του κουδουνιού της πόρτας συχνά συνδέεται με το άγνωστο. Τι περιμένει στην άλλη πλευρά; Είναι κάτι που μπορεί να είναι επικίνδυνο για την οικογένεια; Η προστατευτική φύση των σκύλων τους κάνει συχνά να εκφράζουν ανησυχία για τους ανθρώπινους συντρόφους τους.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο